Вакцините и нивната мрачна страна

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,063
1,133
Во јавноста е познато дека благодарение на вакцините се искоренети многубројни заразни болести и дека благодарение на вакцините просечниот животен век на човекот е значително зголемен и е подоброн квалитетот на истиот.
Исто така во јавноста познато е дека во составот на вакцините влегуваат мртви или слаби примероци од вируси кои што при инјектирање во нашето тело ке предизвикаат да создавање на соодветни антитела кои подоцна ке можат да се изборат со болеста доколу човекот биде изложен на истиот вирус.
Дали е тоа навистина така и зошто во последно време се крева голема галама околу вакцините?
Истражувајки низ интернет и внимателно проучувајки ги и двете страни наидов на некои интересни информации кои што можеби ке ве интересираат.

За почеток - составот на вакцините
" U prvih 6 godina života vaše će dijete primiti sljedeće (putem cjepiva):
17.500 µg 2-fenoksietanola (antifriza)
5.700 µg aluminija (nervnog otrova)
nepoznate količine fetalnog goveđeg krvnog seruma (krv abortiranog teleta)
801,6 µg formaldehida (poznatog karcinogena, tvari za balzamiranje)
23.250 µg želatine (smrvljene životinjske strvine)
500 µg ljudskog albumina (iz ljudske krvi)
760 µg mononatrijevog glutaminata (uzrokuje pretilost i dijabetes)
nepoznate količine ljudskih stanica MRC-5 (stanice abortirane djece)
preko 10 µg neomicina (antibiotika)
preko 0,075 µg polimiksina B (antibiotika)
preko 560 µg polisorbata 80 (dokazanog karcinogena)
116 µg kalijevog klorida (koji je sastojak smrtonosnih injekcija)
188 µg kalijevog fosfata (tekuće gnojivo)
260 µg natrijevog bikarbonata (sode bikarbone) - malo svjetla u mraku
70 µg natrijevog borata (boraksa) - ovo uništava gljvice, pa nije tako loše
54.100 µg natrijevog klorida (kuhinjske soli)
nepoznate količine natrijevog citrata (dodatak prehrani) - najlošiji citrat, bolji su K, Mg i Ca
nepoznate količine natrijevog hidroksida (opasne i korozivne lužine)
2.800 µg natrijevog fosfata (toksičnog za životinje i ljude)
nepoznate količine natrijevog fosfata monobazičnog monohidrata (toksičnog za ljude i životinje)
32.000 µg sorbitola (šećernog alkohola - nikako ne injektirati u tijelo)
0,6 µg streptomicina (antibiotika)
preko 40.000 µg sukroze (šećera iz trske)
35.000 µg proteina kvasca (gljvica)
5.000 µg uree (metaboličkog otpada iz ljudskog urina)
ostali kemijski ostaci
(iz knjige "Što farmaceutske tvrtke ne žele da znate gled cjepiva" doktora Todda M. Elsnera)
Nije naveden aluminijev hidroksid, aluminij je također nervni otrov (Alzheimerova bolest). Neka cjepiva (npr. protiv gripe) sadrže otrovni spoj timerosal koji u 50% količini sadrži živu. Neka cjepiva sadrže proteine iz kokošjih jaja


Освен тоа што составот на вакцините значително се разликува од она во што сме верувале дека е вакцината всушност, исто така и приказната за искоренување на болестите се разликува од вистината.
Еве еден графикон кој покажува дека епидемија на полио се појавува во 1886 година а значителен пораст доживува за време на двете војни кога условите за живот биле многу лоши. Вакцината е воведена околу 1954 година кога болеста природно веке била во опаѓање, а подоцна повторно избива во 1986 и ги преминува сите светски рекорди. Како вакцината помогнала во искоренување на болеста?
12814787_1122938437724560_6016258529146398581_n (1).jpg

Мали сипаници во Германија. Вакцината е воведена одкако смртноста значително се намалила.
12814635_1122938731057864_8512763322333803993_n.jpg
Мали сипаници во Англија, иста приказна. Болеста се повлекува па потоа се воведува вакцинацијата.
12804621_1122938924391178_8188491241077199225_n.jpg

Тетанус во Германија.
12472815_1122939094391161_8568949497326797896_n.jpg

Раг на грло на матка во Германија.
12801318_1122939241057813_478637139481824471_n.jpg
Други слични графикони ке прикачам и подоцна.
Дали навистина вакцините се заслужни за искоренување на болестите или вистинската заслуга ја имаат можеби подобрените услови за живот, односно, изградбата на канализација, појавата на фрижидерот, зголемената свест кај народот за личната хигиена и сл.?

Вакцините, исто како и сите останати продукти на фармацевстката индустрија се проиведуваат само заради профит, а има и такви мислења кои што тврдат дека вакцините имаат за цел да придонесат за намалување на популацијата во светот.
Она што е исто така интересно е тоа што во развиените европски држави вакцинацијата не е задолжителна, додека кај нас на балканот не само што е задолжителна туку и следат казни за родителите кои што не ги вакцинираат своите деца.
Интересно е и тоа што и покрај тоа што голем број од опасните болести се искоренети, денес секојдневно се појавуваат нови вакцини. Ако мојата мајка пред 40-50 години примила една до две вакцини, јас примив околу 4-5, моите деца денес треба да примат вкупно околу 20 вакцини? Зошто? Дали навистина има реална потреба.
Секојдневно се појавуваат нови сведочења од страна на родители на деца оштетени од вакцините исто така значителниот пораст на деца со аутизам и стари лица со алцхајмер буди големи сомнежи.
 
  • Like
Реакции: alba and Makedonec

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,105
973
1,133
Вакцините и ревакцините кои јас и многу други врснички и врсници сме ги примиле како деца, за сега си се покажале супер. Не ги разбирам овие новопечените мајки што не дозволуваат детето да им биде вакцинирано. Епа нека фати паротитис вирус ( заушки) , морбили ( мали сипаници), хепатитис А ( жолтицита) па ќе ги видам после. Не може лице кое не е медицинско лице да толкува состав на вакцина или да објавува статии тука дека биле штетни вакцините. Штетни ќе се да ако ставам внатре јас антиген од свиња или птица и ви ја аплицирам. Овие нормалните вакцини секое дете мора да ги прима. И тие ревакцини што ги имаат на училиште.
Аутизмот јас би го асоцираласо раѓање после 33 години, а не со вакцини.
 
  • Like
Реакции: existence

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,063
1,133
Вакцините и ревакцините кои јас и многу други врснички и врсници сме ги примиле како деца, за сега си се покажале супер. Не ги разбирам овие новопечените мајки што не дозволуваат детето да им биде вакцинирано. Епа нека фати паротитис вирус ( заушки) , морбили ( мали сипаници), хепатитис А ( жолтицита) па ќе ги видам после. Не може лице кое не е медицинско лице да толкува состав на вакцина или да објавува статии тука дека биле штетни вакцините. Штетни ќе се да ако ставам внатре јас антиген од свиња или птица и ви ја аплицирам. Овие нормалните вакцини секое дете мора да ги прима. И тие ревакцини што ги имаат на училиште.
Аутизмот јас би го асоцираласо раѓање после 33 години, а не со вакцини.
Овие статии и видеа кои ги постирав се извадени од лекари, стручњаци, не од обични и неуки луѓе.
Инаку јас сум вакцинирана и ги имам прележано сите сипаници, моите деца имаат примено вакцини против сипаници и ги имаат прележано и тоа непосредно после примањето на вакцините. Помалиот не ми е вакциниран од заушки (бидејки престанав да ги вакцинирам пред околу 3-4 години), фати заушки и си ги прележа без никакви компликации, без лекарства, без никакви потешкотии и после прележувањето на заушките нагло се извиши и значително му се зајакна имунитетот, иако од секогаш имал јак имунитет. Постариот син ми беше вакциниран од заушки, но бидејки беше во контакт со братчето, не појави класични симптоми, туку веднаш почнаа да му отекуваат жлездите под пазувите што е значително многу по опасно одколку отекувањето на плунковните жлезди. Зошто вакцината не го заштити вакцинираното дете?
Има разлика од аутистични деца кои се родиле како такви и се сложувам дека се од постари мајки и најчесто тоа се машки деца, но во последно време има појава на аутизам кај деца кои се родени сосема здрави и совршено функционирале, некои дури и зборувале јасно, па потоа по примање на вакцина добиваат аутизам и истите имаат мајки кои не се после 33 год.
Вакцините не се задолжителни во развиените европски земји, а на балканот се задолжителни - зошто?
Зарем во Германија луѓето се неуки? Таму родителот потпишува изјава дека ако го вакцинира своето дете, тој си ја сноси одговорноста за последиците, а тука родителите добиваат казни и притоа ако после вакцинација детето има последици, за тоа никој не одговара.
Во Индија пред неколку години умреа околу 2000 деца веднаш по примање на вакцина и таму од тогаш таа вакцина е забранета. Земјата поднесе тужба против фирмата која ја произвела вакцината. Непосредно пред да се случи тоа, на една конференција Бил Гејтс јавно има изјавено дета треба популацијата на планетава значително да се намали, притоа посочувајки неколку земји меѓу кои и Индија, а потоа голем дел од своето богатство го инвестирал во компаниите кои произведуваат вакцини, меѓу кои и онаа која ја има произведено и смртоносната вакцина.
Графиконите кои ги имам ставено погоре покажуваат дека вакцините воопшто не се заслужни за искоренувањето на болестите, дека истите се воведени одкако смртноста од болеста природно почнала да опаѓа, а после воведувањето на вакцините опаѓањето на смртноста кај населението бележи многу бавен пад или одтанува на иста бројка без никакво понатамошно намалување.
И... Како може со инјектирање на течност која што содржи жива и алуминиум да се подобри нечие здравје??? КОја е лоѓиката тука?
 

Метаморф

Истакнат Член
5 декември 2014
300
336
173
24
Вакцините и ревакцините кои јас и многу други врснички и врсници сме ги примиле како деца, за сега си се покажале супер. Не ги разбирам овие новопечените мајки што не дозволуваат детето да им биде вакцинирано. Епа нека фати паротитис вирус ( заушки) , морбили ( мали сипаници), хепатитис А ( жолтицита) па ќе ги видам после. Не може лице кое не е медицинско лице да толкува состав на вакцина или да објавува статии тука дека биле штетни вакцините. Штетни ќе се да ако ставам внатре јас антиген од свиња или птица и ви ја аплицирам. Овие нормалните вакцини секое дете мора да ги прима. И тие ревакцини што ги имаат на училиште.
Аутизмот јас би го асоцираласо раѓање после 33 години, а не со вакцини.
Глупости,кај секој делува различно,секој организам е различен.Посебно конкретно тука во Македонија сите знаеме вакцините какви се и од кај се увезени и со каков квалитет.Прво,тука нема инсулин не па добра вакцина.Јас лично на мое дете не би дозволил да се вакцинира.Многу луѓе познавам шо се вакцинирани па пак фатиле заушки,сипаници и слично,вакцинирани се дружеле со нив и они фатиле сипаница.Јас сум вакциниран и се дружев со осипани и не се нафрлав.Се е до организамот.Секој по природа поседува антитела за болести,кај некои се активираат гените порано кај некои покасно.И пак ете мешаме баби и жаби и изиграва човекот бог,демек природата е глупа да речам.Дечки,профит. :)
Башка прашајте ги бабите и дедовците дали имале вакцинации и ревакцинации и срањации и колку живеат и нивните баба и дедо колку живееле без вакцини,а колку живееме ние.
 

Falanga

Истакнат Член
10 април 2016
350
293
173
38
Не е логиката да се подобри нечие здравје :)
 

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,231
17,758
1,673
На сигурно
@CapricornBaby имаш свои деца?
Упатена си за тоа од каде се увезени денешните вакцини?
Кога би имала и кога би била,тогаш може поинаку ке размислуваш.

Мало навистина многу добра тема.
И да нема дискусија итекако е потребна.
 
  • Like
Реакции: alba and malo