Џон Мајер (John Mayer)

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Џон Мајер (16.10.1977) е американски поп и блуз рок музичар, пејач, текстописец и музички продуцент. Зад себе има многу освоени награди меѓу кои и Греми (за најдобар пеач) и 4 албуми: (2001) Room for Squares, (2003) Heavier Things, (2006) Continuum и (2009) Battle Studies. На 22 Мај искача неговиот петти албум наречен Born and Raised. Исто така, го создаде и блуз бендот John Mayer Trio. Има и 3 двд изданија: (2003) Any Given Thursday DVD, (2005) Try! John Mayer Trio Live in Concert и (2008) John Mayer - Where The Light Is.

Според мене, Мајер е еден од најдобрите машки вокали и гитаристи на сите времиња. Што мислите за овој музичар?

По една песна од секој албум:

• Ми се допаѓа
Реакции: 9gagger and The_Mayor

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Ова е неговиот најнов спот на песната Shadow Days која е дел од новиот албум кој треба да излезе.

Мене омилена песна ми е Slow Dancing In A Burning Room, а особено ми се допаѓа овој настап од двд John Mayer - Where The Light Is.

• Ми се допаѓа
Реакции: 9gagger and Bibi@

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Од Мајер или Мејер ја знам само
Ептен ми се свиѓа песничето. (sun)

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Најнов спот од пред 2 недели.

Овие песни ги слушам на shuffle:

Clarity, Heartbreak Warfare, No Such Ting, Waiting on the World to Change, Bigger Than My Body, Belief, My Stupid Mouth, Something's Missing, Gravity, Your Body is Wonderland, Neon, Perfectly Lonely, Slow Dancing in a Burning Room, Half of my Heart, Love Song For No One, Only Heart, Back to You, Friends, Lovers or Nothing, Great Indoors.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp