Сите ние кои идеме на работа се соочуваме со истиот „проблем“ секоја пауза за ручек. Најчесто јадеме храна која ни е најдостапна од блиските пекари, сендвичари, пицерии и освен што не е баш ефтина, не е здрава, а богами е и досадна.
Еве наидов на една интересна идеја која ја споделувам со вас, како секој ден да имаме достапен здрав и вкусен оброк со кој заштедуваме и пари и време. Доколку имате слични идеи или рецепти за храна која е практична да се носи на работа, споделете
Во недела испазарете си продукти кои ги сакате како на пример: зеленчук, сирење, паста, дресинг, месо. Снабдете неколку тегли со затворачи. Намирниците редете ги во теглата така што маслиновото масло, дресингот, зачините и сирењето да бидат на дното, потоа доаѓа пастата или месото и на крај зеленчукот (зелена салата, домат, карфиол...) Не ги полните теглите до врв за да ви биде полесно да ги протресете пред да јадете. За секој работен ден спремете по една, а еве и неколку рецепти:
ТЕГЛА КАПРЕЗЕ
Песто сос ( 2 лажички на дно)
Моцарела сирење,
Паста,
Чери доматчиња,
Листови свеж спанаќ,
Листови свеж босилек.
ТЕГЛА СО ПИЛЕШКО
Балсамико или лимонов сок (2 лажички) на дно
Печено пилешко на парчиња,
Сушен домат,
Маслинки,
Свежа пиперка,
Листови свеж спанаќ.
ТЕГЛА ГРЧКА САЛАТА
Маслиново масло (2 лажички) на дно,
Малку кромид (ова и не знам баш колку е пожелно)
Маслинки,
Краставици,
Фета сирење,
Домат,
Листови свежо нане
Еве наидов на една интересна идеја која ја споделувам со вас, како секој ден да имаме достапен здрав и вкусен оброк со кој заштедуваме и пари и време. Доколку имате слични идеи или рецепти за храна која е практична да се носи на работа, споделете
Во недела испазарете си продукти кои ги сакате како на пример: зеленчук, сирење, паста, дресинг, месо. Снабдете неколку тегли со затворачи. Намирниците редете ги во теглата така што маслиновото масло, дресингот, зачините и сирењето да бидат на дното, потоа доаѓа пастата или месото и на крај зеленчукот (зелена салата, домат, карфиол...) Не ги полните теглите до врв за да ви биде полесно да ги протресете пред да јадете. За секој работен ден спремете по една, а еве и неколку рецепти:
ТЕГЛА КАПРЕЗЕ
Песто сос ( 2 лажички на дно)
Моцарела сирење,
Паста,
Чери доматчиња,
Листови свеж спанаќ,
Листови свеж босилек.
ТЕГЛА СО ПИЛЕШКО
Балсамико или лимонов сок (2 лажички) на дно
Печено пилешко на парчиња,
Сушен домат,
Маслинки,
Свежа пиперка,
Листови свеж спанаќ.
ТЕГЛА ГРЧКА САЛАТА
Маслиново масло (2 лажички) на дно,
Малку кромид (ова и не знам баш колку е пожелно)
Маслинки,
Краставици,
Фета сирење,
Домат,
Листови свежо нане