Резултати од барањето

 1. Pica pica

  Што подразбирате под Господ?

  Iako sam si go stavil nikot, ochigledno go svakjas premnogu lichno koga nekoj te citira t.s. imenuva.:kafe
 2. Pica pica

  Што подразбирате под Господ?

  Idiot!? :facepalm2
 3. Pica pica

  Што подразбирате под Господ?

  Idiot, logika ima prasanjeto , ama ne ispolnuvash uslov za odgovor.
 4. Pica pica

  Што подразбирате под Господ?

  Во ред е тоа во што веруваш, тоа е твое! Добро е што тоа го искажуваш чисто и искрено во една реченица,без да филозофираш.:)
 5. Pica pica

  Моментално слушам...

 6. Pica pica

  Што подразбирате под Господ?

  „Јас реков: ‚Богови сте,и сите вие сте синови на Севишниот''. Псалм 82:6 Јован 10 33,,Евреите му одговорија: „Не те каменуваме поради добро дело, туку поради хула,затоа што ти, иако си човек, се правиш бог“. 34 Исус им одговори: „Зарем не е запишано во вашиот Закон: ‚Јас реков: „Богови сте“...
 7. Pica pica

  Што подразбирате под Господ?

  Треба понекогаш да се впуштиш во размена на мислења, не мора да се караш далеку од тоа, чисто заради самата себе. Тоа што некои имаат поразлични мисли од твоите, не значи дека не требало да се сретнете / пишувате. И не суди......., ...цитатот понатака сама го знаеш.
 8. Pica pica

  Што подразбирате под Господ?

  ОК, Ти ја разбирам поентата,но сето тоа имплицира и малку поинакво сваќање. Во обид да објасни некаков Бог, човек го искажува своето внатрешно разбирање потикнато од чуствата, карактерот и доживувањата, па за тој макрокосмос всушност кажува за својот микрокосмос. Или кажано, застанува пред...
 9. Pica pica

  Моментално слушам...

 10. Pica pica

  Што подразбирате под Господ?

  Ако е мртов, значи некогаш бил жив. Како за почеток, дефинирај што тоа мислиш под Бог, за да имаме престава што тоа е мртво!:kafe