Резултати од барањето

 1. HAZARDER

  Денес ме насмеа...

  Хасо му вика на Мујо: - Вчера ти ја спасив Фата од силување. - Како бе? - Е така, успеав да ја наговорам.
 2. HAZARDER

  Верски календар

  Македонската Православна Црква за 14. 10. 2014г. Се Празнува: Св. апостол Ананија Еден од Седумдесеттемина. Беше епископ во Дамаск. Според едно Божјо јавување (Дела 9), тој го крсти новодојдениот Савле, којшто го доби името Павле. Наспроти сите гонења храбро го проповедаше Евангелието, заради...
 3. HAZARDER

  Што научивте од вашата последна врска?

  Љубовта секојдневно прави чуда: ги ослабува силните, а ги зајакнува слабите; будалите ги прави мудри, а мудрите будали; ги поттикнува страстите, а го уништува разумот; со еден збор, превртува сè наопаку.
 4. HAZARDER

  Вицови

  Лежи Црногорец на нудистичка плажа, го ставил шеширот на половиот орган, а врз шеширот ставил ливче: - Гледање 5 евра. Поминале две дами ставиле 5 евра, го подигнале шеширот и погледнале. Тогаш една од дамите го прашала: А колку ќе чини малку да поработи? Црногорецот и одговорил: - Ајде бегај...
 5. HAZARDER

  Вицови

  Разговарале две кокошки, а едната ја прашала другата: - Ти какви јајца несеш? - Од 5 денари! А ти? - Е, јас од 7 денари. - Леле алчна, за два денари ќе си го скинеш задникот!
 6. HAZARDER

  Вицови

  Иде нова група жени на небото, и сите се наредиле у врста пред Господ, и Св. Петар... Господ заповедуе: ---Сите жени шо го изневериле мажот, чекор напред.. Сите исчекоруат само една останала, и Господ му вика на Св. Петар; ---Оди види, да не е глува ваа...
 7. HAZARDER

  Верски календар

  † Светите праведни богоотци Јоаким и Ана 22-09-2014 Свети Јоаким беше син на Варпафир, од Јудиното колено, и потомок на царот Давид. Ана беше ќерка на свештеникот Матан, од коленото Левиево, како и првосвештеникот Арон. Тој Матан имаше три ќерки: Марија, Совија и Ана. Марија се омажи во Витлеем...
 8. HAZARDER

  Вицови

  Силувале баба и на суд ја прашуваат: - Бабо, што ви беше најтешко? - Кога ми ги кренаа нозете и земјата од опинците вo очи ми влезе.
 9. HAZARDER

  Верски календар

  Македонската Православна Црква за 21. 09. 2014г. Се Празнува: Празникот на иконата на Пресвета Богородица Почајевска Во Волињската губернија во Почајево се наоѓа прочуен манастир на Пресвета Богородица, каде што Мајка Божја најпрво му се јави околу 1340 г. на еден од двајцата монаси што се...
 10. HAZARDER

  Вицови

  Како Кавадарчанка а оправдуе изгубената невиност: -Кај нас у Кавадарци од жешкото и асфалтот пука...