Резултати од барањето | Црнобело Форум

Резултати од барањето

 1. Rodeo Tvrdo

  True Blood

  Вистинска крв (True Blood) е американска телевизиска серија создадена и продуцирана од Алан Бол. Вистинска крв е базирана на серијалот романи Јужните вампирски мистерии од Шарлин Харис, и се занимава со заедничкото живеење на вампирите и луѓето, во измислено мало гратче во Лузијана, наречено Бон...
 2. Rodeo Tvrdo

  Харлем шејк

  ... и наскоро Харлем Шејк - Скопје. :) Мислам Скопскиот Харлем Шејк ќе биде најак, зошто и јас учествував. :D Harlem Shake - Skopje (се подготвува).
 3. Rodeo Tvrdo

  Правен факултет во Љубљана

  Сега сум прва година на правниот факултет "Јустинијан Први". Од втора година т.е од 3 семестар натаму сакам да студирам во Словенија, Љубљана. Па сега, дали положените предмети од овде ќе ми ги признаат таму или ќе треба да се запишам од почеток? Ако е некој запознаен со ова и го сподели тоа...
 4. Rodeo Tvrdo

  Белград

  Мислам дека град како Белград заслужува тема. Дали некој од вас го има посетено овој град? Јас имам роднини таму, па одам многу често и секогаш си поминувам топ. Според мене, нема друг град од екс-Ју кој би можел да се спореди со Белград. Еве некои слики... :)
 5. Rodeo Tvrdo

  Психички замор при учење

  Оваа недела ми е веќе преку глава. По цели ноќи не спијам, и од 4 предмети положив само еден. Нешто не е во ред, само учам, учам, и на крај никакви резултати, а некои што воопшто немаат научено ги положија сите колоквиуми... Толку непреспани ноќи, и на крај само еден предмет положен. Да неучев...
 6. Rodeo Tvrdo

  Неколку техники како да учите поефективно

  Секој има различни техники и навики како го поминува времето над книгата. Сепак, главен услов за добро совладување на материјата е ефективноста, односно квалитетно потрошеното време учејќи. Нормално, со ефективноста цврсто се приклештени и принципиелноста и дисциплината, но и двете се тешки за...
 7. Rodeo Tvrdo

  Фотографии од вашиот град

  На налетав на ваква тема на форумов, а мислам дека треба да има :), ако не е во ред темава, нека средат администраторите или модераторите. Еве неколку слики од мојот град, градот во кој што живеам, Прилеп.
 8. Rodeo Tvrdo

  Економски или правен факултет?

  Се двоумев дали да одам на Еконосмки или Правен. На 1 - виот упис се запишав на Еконосмки, Е-бизис.. Во меѓувреме се премислив, па сега сакам на Правен (се двоумам дали да ги однесам документите за 2-риот упис), а подеднакво ги сакам и правото и економијата, па што мислите, кој факултет е...
 9. Rodeo Tvrdo

  Приватни универзитети во Скопје

  Колку приватни универзитети има во Скопје? Знам за ФОН, Европски, Американ колеџ... само толку се?
 10. Rodeo Tvrdo

  МИТ Универзитет

  Дали некој студира на МИТ универзитетот, и дали знае колку пари изнесува една година? Барав на страницата на универзитетот, ама не најдов ништо конкретно. http://www.mit.edu.mk/ Фала.