Резултати од барањето | Црнобело Форум

Резултати од барањето

  1. Ку Рајбер

    Букурешкиот мировен договор

    На 10 август 1913 година е потпишан Букурешкиот мировен договор со кој Македонија е распарчена на 4 дела,од кои најголемиот (Егејскоит со над 34.000 км2) и е доделен на Грција.Остатокот на Србија (над 25.000 км2), Бугарија (над 6.000 км2) и мал дел на Албанија (1.100 км2). Во сабота (10...
  2. Ку Рајбер

    Менување на мислењето

    Ако можеш нормално да живееш, не си глуп - ако помислиш дека си глуп, се лажеш - никој не е попаметен од тебе - ако нешто не разбираш, не си ти крив - менувај го мислењето само кога си навистина убеден дека имаш погрешен став - се може да се релативизира и се мора да се релативизира - не...