Резултати од барањето

 1. D.Kettering

  Македонија за 10-20 години

  Зошто темава воопшто постои? Нема дискусии само нагаѓања, што би било да не било итн.. Нека биде во играчница, повеќе одговара.
 2. D.Kettering

  Моментално слушам...

 3. D.Kettering

  Моментално слушам...

 4. D.Kettering

  Социјализам или капитализам?

  Е сега мора да те демантирам. Дали би се сложила на тој твој приватен бизнис, да ти наплаќаат 70 % данок да доход како што воведе Франција? Сигурно те ќе добиеш тогаш повеќе? Дали повеќе ќе добиеш со пропорционалните даноци што се денес или од еднаквиот рамен данок во времето на...
 5. D.Kettering

  Причините зошто младите „капацитети" ја напуштаат Македонија

  Па цело време тоа зборувам дека се е до народот.. Сите гледаат да зграпчат и да украдат што е можно повеќе... А не дека ги нема и такви што не бараат работа. Познавам и такви и такви. Со што? Со многу работи. Многу работи можат да бидат просперитетни во малите градови низ нашава земја.. Е сега...
 6. D.Kettering

  Моментално слушам...

 7. D.Kettering

  Колку сте трпеливи?

  Не знам дали се смета како мана или доблест (зависи до ситуацијата), ама претерано многу..
 8. D.Kettering

  Причините зошто младите „капацитети" ја напуштаат Македонија

  Јасно ми е се тоа друже, тоа и го спомнав... Друг беше муабетот :)
 9. D.Kettering

  Причините зошто младите „капацитети" ја напуштаат Македонија

  Нема да очекувам, туку ќе работам да го заслужам истото. Штета што се потценуваат нашите универзитети. Плус, учењето нема допирна точка со праксата.
 10. D.Kettering

  Причините зошто младите „капацитети" ја напуштаат Македонија

  Прво, оценката на факултет не е мерило за знаење... Некој ги добива чесно, некој не... Друго, работа има... Ама луѓето не се нафаќаат, очекуваат директорско место од небо да им падне. За да имаме плати треба да го покачиме БДП. За да покачиме БДП, не треба да се правиме "од големото утро" туку...