Резултати од барањето

 1. MoonFairy

  Брачно неверство

  Милслам дека убаво те разбрав... Демек ако изневериш ти, ти ќе патиш а некој трет? Како така? Тој изневерениот или изневерената нема да пати? А нели ти изневеруваш, правиш како што ти е убаво...зошто би патела ти?
 2. MoonFairy

  Годините како основа за проценување дали е некој спремен за брак и деца

  Според тебе што мислиш, спремно е едно девојче за брак ? Спремно е тоа дете да раѓа деца и да воспитува деца? Пред се` телото не е спремно за такво нешто... Само што добила менструација и треба да почне одма со раѓање? Колку е психички тоа девојче стабилно и зрело за брак, за деца, за обврски...
 3. MoonFairy

  Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

  Извини...ама морав... Морав да ставам една голема точка.. Морав да те избришам како да не си ни постоел, но само се залажувам...ти постоиш, секогаш си постоел...ама време беше да те избледам, да те фрлам во сенка... Морав да го затворам тоа поглавје од животот и да продолжам... Ме разочара...и...
 4. MoonFairy

  Останување во брак заради децата

  И...го наполни?
 5. MoonFairy

  Ииии, какво заборавање, не сум се` уште сенилна :) :*

  Ииии, какво заборавање, не сум се` уште сенилна :) :*
 6. MoonFairy

  Среќен роденден Мајорче, секое добро...

  Среќен роденден Мајорче, секое добро...
 7. MoonFairy

  Месо или риба?

  А...рибата не е вид месо?! :^) Мене тоа не ми е јасно... Зошто рибата се смета за нешто друго? Па животно е, има коски, тече крв низ неа... Зошто рибата е `посна`, а во ништо не се разликува од копнените животни?
 8. MoonFairy

  Сакам да кажам/Сакам да прашам

  Цареее!!! Свака ти част! :) (handshake)
 9. MoonFairy

  Крштевање на деца

  А каква врска има испадов на овој свештеник со крштевањето на децата? Овде станува збор за изолиран случај, за нетрпеливост на еден старец, кој мисли дека истерува демон од детето... Свештениците (иако не сум нивни фан) се сепак луѓе и сите имаат различен пристап и став...
 10. MoonFairy

  Кандида

  Како тоа да се умре од кандида? Кандидата може да се појави на неколку места во организмот, како локална форма... Доколку се работи за системска кандидијаза е тогаш работите се посериозни, но не и неизлечиви... А досега мислам дека никој не умрел конкретно од кандида.