Резултати од барањето

 1. TheNagual

  Вистината за дрогите

  @TheCat Барем според твојот опис ми звучи дека си имала паничен напад кој еволуирал во блага психотична епизода. Точно е дека марихуаната може да биде тригер за панични напади, па дури и да предизвика целосна психоза кај луѓе склони кон тоа. Но, ова се многу ретки случаи и плус тригери за вакви...
 2. TheNagual

  Дали национализмот е штетен?

  Воглавном се согласувам со поентите на Outrider. Нацијата е политичка конструкција. Не би можела ни да се дефинира како заедница. Таа е збир на луѓе кои под одредени политички околности се нашле принудно заокружени се граница, односно во зоната на рекет на локалните политички моќници. Тие...
 3. TheNagual

  Марихуана - да или не?

  @TheCat Дали исто вака им морализираш и на луѓе кои повремено пијат алкохол, повремено пушат или повремено земаат дијазепами? Дали бараш државата да ги третира кривично? И зошто не? ;)
 4. TheNagual

  Марихуана - да или не?

  Интересен ми беше муабетот на почетокот на темава. Испаѓа дека ако бараш легализација е исто како да им нудиш марихуана да пробаат. Ќе ти каже НЕ за себе, но тоа значи дека вика НЕ и за сите останати. Колективното станува лично и обратно. Со таква конзерва перцепција тешко дека ќе можеме да...