Резултати од барањето

 • Еј...супер што го посетуваш Црнобело форумот. Слободно регистрирај се и приклучи ни се во дискусиите!
 1. İ

  Посвети песна

  Да си легнам дур не сум почнал да кршам чинии:unsure
 2. İ

  Ваша поезија

  (wasntme) Денот ги дивее оваа почва и сето битие врз неа, за да ги прикаже сребрени во космосот, да сокрие бол и крв врз ножот, и ги открие лажно насмеаните и само пијано распеаните, а ноќта е за живите изгниени во мразот на вечноста, тивко да талкаат и поцрни од неа, во неа, таму нема место за...
 3. İ

  Ваша поезија

  Некогаш имаше И ѕвездите ќе истечат од очите на мртвите, ќе прогледаат со нив и слепите, живите ќе побараат прошка, ќе се соочат со трошките, кои нема да ги наситат ниту со клунот на птиците, милоста ќе биде закована во дрвото на распнатиот, не ќе постои ни истокот ни западот, сѐ ќе се свие во...
 4. İ

  Мисла на денот

  Насмејте се, поубави сте:)
 5. İ

  Каде летово на одмор?

 6. İ

  Љубовна поезија

  Затоа што стои едно сонце бескрајно, сеуште не зајдено, во нашиот последен бакнеж, затоа што ноќва е претемна, а твојата ѕвездена рака е подадена, за да ме крштева со жарот на твоите зеници, во моите, со лунарна прашина, од неа песна ќе ти напишам, затоа што име имам, а со твоето, презиме, од...
 7. İ

  Посвети песна

 8. İ

  Мисла на денот

  Боже никогаш не те сретнав, но добро е што постоиш, што те има, зарем би дозволил да бидат залудни сите тие молитви?
 9. İ

  Сакам да кажам/Сакам да прашам

  Не го сфаќајте животот премногу сериозно, пенетрирајте во новата година внимателно и не заборавајте да се смеете:svirka
 10. İ

  Мисла на денот

  Понекогаш ја напуштаме душата за да ѝ се вратиме нови во неа, затоа што е неподносливо досадно да бидеме исти во неа.