Резултати од барањето

 • Еј...супер што го посетуваш Црнобело форумот. Слободно регистрирај се и приклучи ни се во дискусиите!
 1. Хептаграм XI

  Хит на денот

 2. Хептаграм XI

  Моментално слушам...

 3. Хептаграм XI

  Верување во Бог

  Личен избор.Нема дали... Не постои стравопочит, посебно не кон нешто што се смета за божественост и кон кое би се стремел човекот. Божественоста е збир од идеали кои се разликуваат од ѕвезда до ѕвезда, од човек до човек... секогаш има некоја мала разлика која го прави односот човек-божественост...
 4. Хептаграм XI

  Хит на ноќта

  Dio и неговата генијалност ...
 5. Хептаграм XI

  Моментално слушам...

  Let's do it like this ... :eek (inlove)
 6. Хептаграм XI

  Моментално слушам...

  Се вратија момциве :)
 7. Хептаграм XI

  Стихови од Библијата

  Овој е еден од оние стихови кој што ме однесе подалеку од стариот еон и самото христијанство. „Немојте да мислите дека дојдов да донесам мир на земјата; не дојдов да донесам мир, туку меч. Зашто дојдов да разделам човек од татка си, и ќерка од мајка си, и снаа од свекрвата нејзина.“ - Матеј...
 8. Хептаграм XI

  Една слика - илјада зборови

  Еден Закон, Еден Ред, Една Иницијација
 9. Хептаграм XI

  Телема

  „ТЕЛЕМА – од грчкото θέλημα чија бројна вредност е 93 ( да имаш волја, purpose во ЖИВОТОТ) се заморува со ЖИВОТОТ! Ако ја проучите „Книгата на Законот“, заедно со Коментарите на истата – ќе најдете многу за ЖИВОТОТ! И повеќе од тоа… Големиот старо-еонски страв од СМРТТА изграден врз незнаење и...
 10. Хептаграм XI

  Сакам да кажам/Сакам да прашам

  Знаат некои луѓе да „испукаат“ туку така, како пушка... човек само треба да внимава во тој момент да не е во нивна близина.