Резултати од барањето

 1. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  Слеп водач има само во сатирата. Ние одбравме слепо куче.
 2. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  Ќе оствариме победа на изборите. Ќе добиеме еден ама вреден глас од вештачката интелигенција.
 3. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  Со новиот Кривичен законик направена е прекфалификација на делото, така што делото на Партијата од став еден со одлука на Второстепениот суд е префрлено во став два, така што Партијата доби ослободителна пресуда од прволигаш да стане второлигаш. (Напомена: Второстепениот суд и понатаму...
 4. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  Конечно ја дочекавме книгата „Колишевски и Македонија“. Но ништо во нејзе не прочитавме за неговите злодела: не толку кон разнебитените вмровци, или неистомисленици комунисти, туку кон козите, другари, козите, и нивниот геноцид по наредба на насловениот, затоа што ги брстеле младите фиданки, со...
 5. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  Не би сакал некои партиски лидери да ме учат ни во трето одделение, а не пак да ми бидат професори на факултет.
 6. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  Избори нема да има. Ќе има дојава за подметната бомба под секое изборно ливче.
 7. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  „Ќе провериме дали ЕУ сака да се зачлени Македонија“. Фрапантно !? Прво ќе почнат да чепкаат по околните контајнери со хартија да не најдат некој сомнителен документ.
 8. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  Техничка влада како курафте техника: материјалот државен, рака партиска.
 9. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  С. Македонија - Швајцарија: 29 - 27 Швајцарија на Балканот ја победи Швајцарија во Европа.
 10. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  Би можело да има трета светска војна. Доколку никој не чепне во атомските бомби.