Резултати од барањето

 1. TheFrisb

  Колку коцки чоколадо ќе му скршите на членот над вас?

  Колку коцки чоколадо ќе му скршите на членот над вас ?Бидејќи нема никој над мене јас ќе треба да го изедам целото чоколадо :/
 2. TheFrisb

  Нова дрога - Крокодил

  Еве една од најновите дроги - Крокодил.Мислам дека потекнува од Русија.Јас мислам дека оние што ја направиле дрогата имале цел да ги запрат оние што се дрогираат.Зошто велам да ги запрат : Велам да ги запрат бидејќи после користењето на оваа дрога (1-2 недели) ти се гледаат коските - кои се само...
 3. TheFrisb

  Австралија

  Комонвелтот на Австралија (англиски: Commonwealth of Australia) е држава која се простира на австралискиот континент и на неколку околни острови. Најблиските соседни држави се Нов Зеланд и Индонезија. Главен град е Канбера. Во Австралија има шест сојузни држави; Нов Јужен Велс, Викторија, Јужна...
 4. TheFrisb

  Антарктик

  Антарктик (од грчкиот збор ἀνταρκτικός, "спротивно од Арктик") е континент кој го опкружува Земјиниот Јужен пол. Тоа е најладното место на Земјата и е скоро целосно покриен со мраз; сепак, тоа е и најголемата пустина во светот. Не треба да се меша соАрктикот, кој се наоѓа близу до Земјиниот...
 5. TheFrisb

  Северна Африка

  Северна Америка е третиот најголем континент по површина по Азија и Африка и четвртиот по население. Граничи на север со Северниот Леден Океан, на исток со северниот Атлантски Океан, на југ со Карипско Море, и на запад со северниот Тихи Океан. Има површина од 24,230,000 квадратни километри...
 6. TheFrisb

  Европа

  Европа е еден од седумте светски континенти.Името Европа потекнува од асирскиот збор Ереб(заоѓање на сонцето, запад), со кој Феничаните и Асировавилонците ги означувале териториите на запад. Подоцна тоа име се проширило за целиот западен дел од копното Европа. Опфаќајќи го најзападниот...
 7. TheFrisb

  Африка

  Африка е втор по големина континент во светот и по површина и по население, но и единствениот преку кој преминува екваторот и двата повратници. Африка зазима 20,3 % од вкупната површина на Земјата. Релјефот и вегетацијата на најтоплиот континентварираам од дождовни шуми и суви савани до врели...
 8. TheFrisb

  Азија

  Азија е централен и источен дел од континентот Евроазија, дефиниран со исклучувањето на европскиот полуостров од Евроазија. Геолошки и географски, Азија не е ниту континент ниту потконтинент. Меѓутоа ако се земе и островскиот дел на Азија, тогаш најсеверната точка се наоѓа на островот Северна...
 9. TheFrisb

  Јужна Америка

  Јужна Америка е еден од седумте континенти на планетата Земја. Се наоѓа на јужната земјина полутопка, односно во јужната хемисфера. Таа е дел од целокупното копно Америка, инаку поделено на три континенти, меѓу кои спаѓа и Јужна Америка (покрајсеверна и средна Америка). Името на овој континент...
 10. TheFrisb

  Балкански Полуостров

  Балканскиот Полуостров или само Балкан е полуостров во Европа и културен и геополитички европски регион. Балканскиот Полуостров опфаќа територија од околу 550.000 километри квадратни и има жители од околу 55 милиони луѓе. Името на полуостровот е од турско потекло или поточно од турскиот збор...