Резултати од барањето

 1. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  АКО ЛЕЖЕ АФОРИЗМОТ, ЛАЖЕ И ВИСТИНАТА Не будете ги петлите пред да биде формирана новата влада. Да не кокодакаат за џабе, пред кокошките да снесат некое смуткосано јајце. Последните изборни резултати помеѓу патриотите и предавниците се покажаа идеални – за некој трет. Црни кошули во...
 2. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  АКО ЛАЖЕ АФОРИЗМОТ, ЛАЖЕ И ВИСТИНАТА Разбирам власта да им ја пие крвта. Ама на разбирам опозицијата да им го суши мозокот. Нов бран на вирусна омраза меѓу патриотите и предавниците. Зарем ни треба премиер Албанец како респираторна машина за преживување. Уште има будали кои одат со глава низ...
 3. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  АФОРИСТИЧКИ ВЕСТИ Да ги фатиме Бугарите некако на спиење, и да ја протнеме нашата историја. Богатите градат подземни бункери да се спасат од вирусот. Апокалипсата ги чува ниту таму некој да влезе, ниту да излезе. Стекнавме колективен имунитет. Станавме отпорни на сечија трагедија од вирусот...
 4. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  АКО ЛАЖЕ АФОРИЗМОТ, ЛАЖЕ И ВИСТИНАТА Музиката не е спремна за последната молитва. Човештвото се подготвува за нова „Химна на радоста“. Голема несреќа е што сликата за црно-бела Америка не е теорија на заговор. Нема да ни биде жал за Европската Унија ако треба да го сочуваме нашиот...
 5. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  АФОРИСТИЧКИ ВЕСТИ Несме неоправдано скептични. Коронавирус кај нас не постои. Уште не лазат вошки. Светска пандемија, Коронавирус ! За кого бијат камбаните ? За кого се отворени теретаните ? Коронавирусот за трето доба е поволна прилика: сигурна пензија, обезбеден респиратор, дистанца од...
 6. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  АФОРИСТИЧКИ ВЕСТИ Попот не е пендрак да тепа. Тој само го (о)тепа имунитетот на стадото. Со ДНК анализа сакаат да докажат дека не сме Македонци. Нека ни земат брис, ќе им плукнеме. Помеѓу овој или оној датум за избори, власта треба да го прескокне 27 април, опозицијата треба да го прескокне...
 7. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  КОРОНА РЕЛАКСАЦИЈА По одлуката на Владата да ги олабави мерките за домашна изолација за постарите лица заради Корона вирусот, Јас (70) и мојата сопруга (нешто помлада), решивме да излеземе некаде во природа, физички и психички да се релаксираме и ги ослободиме нашите мисли од повеќедневната...
 8. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  АФОРИСТИЧКИ ВЕСТИ ДА ЧЕКАМЕ ВО РЕД НА РАСТОЈАНИЕ ОД ДВА МЕТРИ НЕ НИ Е ВО ГЕНОТ. ЕДЕН ДО ДРУГ ДА СИ КОПАME ДУПКА ОД ДВА МЕТРИ, ТОА ЧЕКАМЕ. ЕДНО МАГАРЕ ЈАВНО КАЖА ДЕКА НЕМА ДА ГО ПОЧИТУВА КАРАНТИНОТ И ЌЕ ИЗЛЕЗЕ ОД ДОМА ДА ПАСЕ ТРЕВА. НАМЕСТО ЗАШТИТНА МАСКА, ЌЕ ТРЕБА ДА МУ СЕ СТАВИ ОГЛАВНИК И...
 9. G

  Раскази - Хумор и Сатира

  КОРОНА (кокона) Остани дома, води дневник за дневникот Изолирај се, слепиот лилјак нема да те пронајде Вирусот мутира и со бројки на смртта калкулира Светот сигурно ќе банкнотира Но, не е тоа твоја грижа Некој друг од тоа ќе профитира И ако ништо повеќе нема да биде исто Ослободи го умот од...