Резултати од барањето

 1. ShakaZulu

  Младите и компјутерите + интернетот

  Како некој кој не растел со компијутери туку со реално детство си земам право да прокоментирам на оваа тематика. Децата станаа робови на технологијата. Ако порано главна преокупација и размислување ни беше дали ќе е слободно игралиштето од постарите за да ние изиграме нешто сега на младите им е...
 2. ShakaZulu

  Расизам, национализам, верска нетрпеливост

  Ја отварам оваа тема за да се запрашаме сите до кога вака , до кога човекот на човек ќе му е најголем непријател само заради тоа што тој другиот име некои реазлики од него. До толку ли тие разлики не непремостливи па секој на секого да му е крвнички непријател. Во минатото овие работи биле...
 3. ShakaZulu

  Кревање рака врз партнерот

  Од секогаш сме слушале за насилство во домот. Било да е тоа во комшии , кај некои пријатели или на телевизија што се вика во краен случај тоа е присутно и секојдневно. Некои може знаат и лично жртви на истото и уверен сум дека во никој случај не го одобруваат истото но не можат ни да го спречат...