Резултати од барањето

  1. Iznogoud08

    Холандија

    Холандија е европскиот дел од Кралството Холандија. Холандија е парламентарна демократија со уставен монарх, лоцирана во северо-западна Европа. Се граничи со Северното Море на север и запад, со Белгија на југ и со Германијана исток. Холандија е административно поделена на 12 провинции. Денешните...