За кого би го дале вашиот живот?

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
На никого не би го дал мојот живот. Мојот живот е само мој и треба јас да го живеам. Ќе рече некој звучи себично. Но не е посебично некој да ти го земе животот кој ти е еден и единствен? А оние кои ги сакам ... јас живеам за нив и се трудам да им го разубавам нивниот живот. Никаква корист нема некому да му го дадеш твојот живот кога тој пак еден ден ќе умре, и го проживеал животот без тебе...
Се согласувам и со тебе но ако би требало од мојот живот да зависи нечиј живот тогаш би го дала само за внуците...жначи во ситуација или мојот или нивниот,па дури и за мајка ми би го дала.
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Малце парадокс се јавува тука. Би направила се за мојот сакан и за мајка ми, па и би го дала животот за нив, поважни ми се тие, од мојот живот. Но, од друга страна, знам дека не би преживеале доколку отидам јас. Затоа, не би ги ставала во таа ситуација никогаш, особено мајка ми, бидејќи се треба по редослед да иде, нејлошо е детето да отиде пред родителот.
 

marjan

Истакнат Член
13 февруари 2012
489
657
93
Bitol, Bitola, Macedonia
па веројатно само за сестра ми и тоа без двоумење,... зошто знам дека и таа би го направила тоа за мене
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Alley3112

ema09

Истакнат Член
18 февруари 2012
226
411
63
За семејството ... и за никој друг .. оти знам дека само тие би го дале за мене .. а пријатели денес нема до таа мера .. ти би го дал животот тие со задоволство би ти го одзеле ... така да за моите дома секако и во секоја ситуација :)))
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Навидум едноставно прашање,а колку само не е.
Мајката во повеќето случаеви се жртвувала за своето дете дали кога била на пораѓање па било прашање дали да го роди и да умре или да го абортира,донирање на органи,жртвување со храна,истрпување многу ситуации за сметка да го заштити своето чедо.
Жртвување од типот за брат или сестра се минливи муабети додека секој не оформи семејство и тогаш перцепцијата се менува,мајката наеднаш се заменува со жената,децата на братот и сестрата ги заменуваш со своите и тие ти стануваат поважни.