Сакам да кажам/Сакам да прашам

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
  • Ми се допаѓа
Реакции: Pica pica and Outrider

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Интерено е како, кога го менуваш пристапот кон некого, односно, започнуваш да третираш некого на идентичен начин на кој тој тебе те третирал и одеднаш, истиот тој започнува да се лути, да се нервира, да се увредува. Се надевам само дека тие негативни емоции кои се будат кај таквите луѓе од сопствениот третман кон луѓето применет на самите нив, ќе ги освести дека односот не им е во ред и треба да се промени. Мислам, зошто да идеме со главите еден во друг, кога може да чекориме заедно еден до друг.
rainbowf.gif


Него, шубави би требало да бидат наредните месец дена... утре започнува викенд, коноп фест, концерт на САФ, свадба на другарка, 1ви мај (и тоа викенд), саем на книги, пролетен винофест... and to cap it all off... со мој роденден.
2vsj1nm.gif
Should be fun!
dancing1.gif
 

fighter

Староседелец
22 февруари 2012
26
27
613
Сакам да прашам дали знае некој дали има отворено продавници во недела во стара чаршија да знам да не одам ако нема. Фала ви ногу
 

red dragon

Староседелец
27 март 2013
140
129
643
35
Ако некој знае колку вреди да се продаде ова цд мп3 авто радио ново некористено ??
PIONEER DEH 1300 MP
  • LCD Display (8-Character)
  • AUX Input (Front)
  • MP3/WMA Playback
  • Advanced Sound Retriever
  • MOSFET 50W x 4 Amplifier
  • Supertuner® IIID
  • RCA Preouts x 1 (2V)
  • 3-Band Equalizer (High/Mid/Low)
  • Anti-Dust Design
  • Rotary Volume Control
  • Card Remote Control
  • Detachable Face Security
fe392f78a62c6fc460cf8c2a182b395f_XL.jpg
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Ретардоси прва класа. Тие биле од главниот град, метрополата, а другиве од село. А уствари Скопје ти е едно големо село полно со сељаци кои се замислуваат господа.

Да, град со пола милион луѓе е село полно со сељаци и да, сите пола милион се ретардоси прва класа. (wasntme) Нема да се спуштам на твое ниво и да вреѓам, али ова ти е најстереотипно најискомплексирано мислење. Не дека го бранам Скопје, ниту сакам, ниту можам. Но градот е толку разнолик со секакви луѓе, што не можеш да дадеш една дефиниција. Но, веројатно е прашање на искуство и ако ти се трефнало да бидеш во (постојан) контакт со сељаци, па да имаш таков заклучок.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and diva orhideja

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Колачиња со марципан и персипан и чоколатцата животинско царство се едни од оние работи кои секогаш ќе го радуваат човек, посебното непцата и желудникот, ретки ствари кои остануваат константно оргазмични без разлика дали се менуваат режими, дали доаѓа цунами или снемува нафта во светот.
`Јес да постои огромен избор на производи, од турски нафтени деривати завиткани во фолија кои само поради пристојност може да ги наречеме чоколади па се до милки, тоблероне, нестле и остали фенси брендови... но сето тоа е залудно, бидејќи никогаш нема да го израдуваат човек како чоколатце од животинско царство. Зошто е тоа така не знам, дали се работи за павлов рефлекс и производите од детињството останале како репер за вкус и мирис, можеби е така а можеби и не е бидејќи се јадеа и турски грозотии и некои недефинирани чуда од витаминка, не е важно...

Се замислувам како на мојот 71.роденден некој ќе ми донесе животинско царство :zelen... ако до тогаш не снема нафта навистина и не стапи дистопијата на сцена...