Последен гледан филм со рецензија

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Гери Лејн вработен во ОН го преминува светот во трка со времето за да спречи пандемија од зомби, која и се заканува на самото човештво.
4/5 би рекла (y)

Отвори ја прикачената датотека 16992

Same here, последен гледан филм ми е World War Z. Не сум многу по ваквите филмови со зомбиња и слични нереални створења, ама филмов успеа да ми го задржи вниманието скоро два саати, така да - препорачувам.

Last naight
Филмов е незанм катастрофален зборува за неверството и има многу глуп концепт и крај .

Да ја отвореше темата за филмови кои НЕ би ги препорачале, немаше да трошиш два саати за џабе. :D
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Viktor k

Slims

Активен Член
19 април 2012
192
177
43
Evil Dead
Не го препорачувам, мизерии на ниво на оние во Midnight Meat Train.
Како хорор филм кој има репутација на еден од најдобрите оваа година, не сакам ни да погледнам како изгледаат другите.
За дејството и ликовите не ми се зборува, единствено што на наркоманката и ја погодиле фацата. А, и морам само да признаам, крајот беше непредвидлив, но не затоа што така сакале сценаристите, туку најверојатно при изработката им дошол кусичок, па додале уште половина час бесмислени грозотии.
После толку глупости низ цел филм, во последната сцена истури кечап-дожд. (facepalm)

Everything is Illuminated.. in the light of the past.
Не се откажувајте во првите десет минути, бидејќи иако на почетокот изгледа како монотона драма, може добро да те насмее.
Во дејството испреплетени се приказните за еден амерички Евреин чие необично хоби ќе го одведе во земја далеку од дома, бивши украински војник со сеуште нерасчистени сметки од војната и неговиот внук, воедно и наратор, кој ги поврзува и воведува во едно просветлувачко патешествие. Тотално спротивни ликови, кои универзумот ги споил на чуден начин и прикажувајќи ги меѓусебните разлики низ хумор, патот до вистината ќе ги спои со минатото, секој на посебен начин.
Филмот е одмор за ум, како и за плакнење очи со прекрасни пејсажи.
Оцена: 7.5/10
 

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Assault on wall street
- Колку се битни парите во животот, и колку е тешко да останеш без нив во моменти кога ти се потребни и кога се работи за живот или смрт. Интересна приказна.
1367850089-assault-on-wall-street-1.jpg
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: CresChelsea

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
По препорака на Хоуп* го гледавме филмот Panic button.Имаше една сцена што ми ги крена живците,Хоуп ако ти текнува на плавушата и дадоа задача да спие со тиа што имаше лажен идентитет,и таман почнаа да се фаќат му текнало како може да излезат од авионот (facepalm) Златно да си се издрапаа може немаше да ги убијат,али тоа е.И крајот не го сфатив,те молам ако сакаш објасни во ПП,што значеше тоа што ја држеа за раце малечката?Демек ја посвоија или?
4ebb2d6717e6e.jpg
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Еден среден воен ветеран се наоѓа себеси привлечени од минатото и начинот на живот од страна на неговиот сосед-милионер...

the-great-gatsby-1 (1).jpg
 

Прикачувања

  • the-great-gatsby-1.jpg
    the-great-gatsby-1.jpg
    156.8 KB · Прегледи: 2

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
28
3 нинџи, екстра комедија... 3 мали дечиња учат нинџицу со својот дедо кој во едно им е учител, кој подоцна му помагаат да победи непријатели од минатото. Сцените се многу аматерски ама добар е за уживање
url
 

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Broken sity - добар филм и супер актерска екипа, во филмот се расправа за интригите и лошите намери кои ги има градоначалникот на Њујорк. Овде е и полицаецот Били кој сега е приватен детектив па мислејќки дека го бара љубовникот на жената на градоначаникот ке свати дека овде се играат матни игри и нешто многу поинаку.
images
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Вечерва ми била teen movie night. (wasntme) По препорака на foREVer го изгледав Shelter. Првенствено ме привлече сурфањето, али филчево испадна ептен добро. Ретко прикажуваат хомосексуална љубов и врска на филм и ми се допадна тоа што на крај главните дечки си се изборија за својата врска.

Покрај овој филм, го изгледав и The First Time.

tft.jpg

Мислам дека насловот кажува одприлика за што станува збор. Во кратки црти, двајца средношколци се запознаваат една вечер и уште во првите 48 часа се јавува љубов меѓу нив која ќе ги доведе до незгодна ситуација во кревет. Дејв е вљубен во својата најдобра другарка Џејн, но речиси веднаш заборава на неа отткако ќе ја запознае Обреј, која има постар дечко Рони со кого баш и не се на иста фрекфенција поради што го остава за Дејв. Понекогаш ми се допаѓаат вакви филмчиња, без разлика што се тинејџерски. Често може доста да се научи и од помладата генерација, особено кога љубовта е искрена и силна. Во животот не смееме да се откажеме при појава на првата пречка, особено кога станува збор за однос со личност која ја сакаш и ти значи.

 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and foREVer

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Ветеран доделен на екстракт од останатите ресурси на Земјата, започнува да се запраша што тој знае за неговата мисија и за себеси.

oblivion_ver2.jpg
 

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Vehicle 19
Ептен добар филм, типот оди да изнајми кола и по грешка зема една друга, возејќи добива повик на телефон за да ја замени колата и после ќе види дека во колата има киднапирана девојка која е јавен обвинител и има докази за трговија со луге, а замешана во тоа е и полицијата.
Глумецот ми е :sram
389659_lg_event_main.jpg