Скорешна содржина од Alexander_Vienna | Црнобело Форум

Скорешна содржина од Alexander_Vienna

 1. Alexander_Vienna

  Бугарскиот елемент во македонската историја?

  Не ми беше целта да отварам политичка тема,сакав само да повлечам паралела од минатото со сегашноста,ама тоа веднаш погрешно се сваќа.
 2. Alexander_Vienna

  Како ја замислувате смртта?

  Бесмртноста сама по себе не постои,значи без почеток и без крај.А сите ние имаме свој почеток,а онаа вечност пишана во Библијата е и таа условена,никако апсолутна.А сите работи што не опкружуваат,и што ни се случуваат се релативни нешта,целата вселена,просторот.Господ како АПСОЛУТ,сите атрибути...
 3. Alexander_Vienna

  Бугарскиот елемент во македонската историја?

  Да во право си,но најболното е тоа што сеуште се во власта.Можеби лидерот се смени,ама многумина од нив останаа,и вршат големи функции.Преговараат со Грција за името,со Србија за црквата.
 4. Alexander_Vienna

  Бугарскиот елемент во македонската историја?

  Низ историјата многу наши преродбеници и револуционери се претставувани дека имале бугарско самосознание.Истотака постоело врховистичко крило во ВМРО,кое било управувано од Софискиот двор.Со создавањето во деведесетите на ВМРО-ДПМНЕ тоа повторно се пројавува,почнувајќи со Љубчо,и други останати...
 5. Alexander_Vienna

  Да постоеше временска машина, кој историски период би го посетиле?

  Кога и да се вратиш,во било кое време,само ќе станеш страно тело во некој организам.Најдоброто е да се стигне на самиот почеток,пред човечката цивилизација,да се биде прв,почеток на сите историски збиднувања.Со ова знаење на технологијата и напредокот,таа цивилизација што ке започне,нема да...
 6. Alexander_Vienna

  Како ја замислувате смртта?

  И смртта е еден биолошки процес,со самото наше раѓање,започнува цикличниот процес во нашите клетки.Со самото стареење,тој процес се зголемува,и доаѓа до преовладување,се додека тој круг една ден не се прекине.Ти не можеш тоа да го замислиш,а мислиш некој дека тоа може.Како може здрав ум,или...
 7. Alexander_Vienna

  Сексуална апстиненција кај свештените лица

  Грешиш нешто.Ајнштајн е тој што бил женкар,а Тесла не чуствувал никаква потреба од секс.Со кастрација не се решава потребата од секс,туку само од потомство,потребата од секс е иста како потребата за храна и вода,има посебен центар во мозокот.
 8. Alexander_Vienna

  Како ја замислувате смртта?

  Смртта е како сон,како заспивањето секојдневно што го имаме.Неконтролирано процесите во нашето тело ги водат сите работи.Едино болно нешто е убиството и самоубиството,тогаш насилно се прекинува токот на животот.Доколку боледува човек од нешто,тогаш самиот мозок си се подготвува за својот крај.
 9. Alexander_Vienna

  Сексуална апстиненција кај свештените лица

  Тоа што не му е вродено на човекот,дури и ако апстинира од секс,тоа преминува во перверзија,станува девијантно однесување.Имаме илјадници примери на католички свештеници кои поради нивниот целибат стануваат педофили.Оправдливо е во случајот на Исус Христос,апостол Павле,па дури и кај Никола...
 10. Alexander_Vienna

  Секој има своја вистина?

  Па нормално,немаше да биде така ако работите беа апсолутни.И лагата и вистината се релативни поими,субјективното гледиште на работите ги оправдува и потврдува.