Марихуана - да или не?

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
За среќа не ! Но,можиш да збпруваш со неа...да ја прашаш зошто го направила тоа,да и кажиш дека тоа не е добро за неа,па и за нејзиното здравје...можеби има некоја мака...и ако има кажи и дека си тука за се што и треба!!!

Marrie

Староседелец
13 февруари 2012
509
803
693
Да. Имам многу другари такви, не сум блиска со нив, но.. скоро секој ден се „во облаци“
Бидејќи не сум толку блиска со нив, не ме ни интересира што прават, нивни живот. А ако е некоја моја блиска пријателка, не знам како би постапила, освен разговор..

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
што ќе ми е марихуана...и доволно сум надуван без неа....
се надевам дека нејзините корисници навреме ќе се свестат.....нивен живот.....

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
што ќе ми е марихуана...и доволно сум надуван без неа....
се надевам дека нејзините корисници навреме ќе се свестат.....нивен живот.....

знајш бе да ме најсмеш секош со коментариве твој чоек... хахаххахха да не си прилепчанец? :mstickle

• Ми се допаѓа
Реакции: 048

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
За среќа не ! Но,можиш да збпруваш со неа...да ја прашаш зошто го направила тоа,да и кажиш дека тоа не е добро за неа,па и за нејзиното здравје...можеби има некоја мака...и ако има кажи и дека си тука за се што и треба!!!

Отсекогаш сум била тука за неа, сум и помагала, од што ја поштувам и ценам и знам се за неа, најчесто и дрогираниот пак се вади, како таа сега... Можеби темава не ми е баш на место, но сепак ви благодарам на искрените коментари :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Отсекогаш сум била тука за неа, сум и помагала, од што ја поштувам и ценам и знам се за неа, најчесто и дрогираниот пак се вади, како таа сега... Можеби темава не ми е баш на место, но сепак ви благодарам на искрените коментари :)

нема проблем тука сме да помогниме колку можиме :angel (барем јас ):p

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Значи имам другарка која ја сакам, ама многу ми претерува. Денеска ми беше нешто нервозна, ја гледам чудна ми е чудно ми се понаша, се такви безобразни зборови користи, никогаш ја немав видено таква. На крај ми призна дека влекла 3 дима марихуана. Се изненадив, не можам да ја одвлечам да не користи, зошто знам дека нема да го направи тоа, ја сакам како другарка но не сакам да ме навлече и мене. Никогаш во животот не сум се дружела со такви луѓе, нема ни да можам, се плашам за себе си а знаеме колку е штетна дрогата. Ако било здраво сите ќе сме се дрогирале. Прашањето ми беше дали вие сте имале другар кој влегол во светот на пеколот?

3 дима се ништо во споредба со активни корисници на марихуана кои дневно палат по 3 џоинта.Највлијателно е друштвото со кое што се дружи твојата најдобра другарка.
Доколку тие се багабонти, дилери, лихвари (иако не верувам) или џанаци а девојчето е мирно,прибрано тогаш прва најдобра варијанта е да разговараш со нејзе и да ти каже нејзино лично мислење зашто користи марихуана.Доколку тогаш кога си ја фатила само сакала да проба да види како е, тогаш е океј.Секој пробал за да види како е.

Доколку користи марихуана секојдневно тогаш пробај да разговараш дали има некакви домашни проблеми, финансиски проблеми и дај и на знаење дека ќе и помогнеш на било кој начин.Најбитно од се е да внимаваш на нејзиното размислување, како она ќе ти објаснува дали има проблеми или чисто од разонода го прави тоа.

Доколку и тоа не успее тогаш без нејзино знаење стапи во контакт со нејзините родители ако веќе толку ја сакаш и кажи им нека ја проверат по џебови, после враќање од град да ја начекаат на врата и да ја проверат дали е надувана.
Гарантирам дека твојата другарка на почетокот ќе те мрази но после таа еуфорија ќе ти биде благодарна што си ја тргнала на време.Најбитно е да не шириш муабети по другарки или слично.Само ти знаеш или во краен случај нејзините родители.

Инаку да, имам другар кој уште на 16 години почна активно да користи марихуана.На прашањето зашто тоа го прави тој почна да измислува проблеми.Откако му се понудив да му ги решам „проблемите“ тој почна да кажува уште многу многу други лаги се дури не се фати самиот во лага.
Го излажав дека сум правел муабет со неговиот татко и дека татко му наводно рекол таков дома да не ми доаѓа :D
Детево за секунда почна да менува бои, и цела кутија со џоинти ја фрли секундарно :D Денес тој ми е најдобар другар и секогаш ќе го памти тоа што сум го извлекол од тоа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Natenceto and Scars31

Ice_Man

Староседелец
16 февруари 2012
440
236
1,053
еее 3 дима голема работа,,значи само пробала ,а не дува често .....

незнам ја што убаво наогаат у марихуаната ,мене ми е безвезе ептен

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
еее 3 дима голема работа,,значи само пробала ,а не дува често .....

незнам ја што убаво наогаат у марихуаната ,мене ми е безвезе ептен

Значи јас не можам да ги сфатам тие луѓе, не мора да проба, да кажеме сега јас имам проблеми и треба да дувам марихуана, треба да ги секирам моите кои се бореле за мене, да ме изведат на прав пат. Не, не фала. Не знам што има добро во неа, а не ни сакам да знам. Едноставно таа не е решение за сите проблеми.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bibi@ and Scars31