Дали ова е суптилно признание дека Аллах не е семоќен? Ако Аллах дозволува обични смртници да може да му се мешаат во „Аллаховите работи“ тогаш се губи семоќноста.
Исто е и за рисјани кога даваат ваква изјава само наместо Аллах има ГоспоТ.
Вака сега, пишав дека ништо не е случајност. Тоа значи дека сето ова го предвидел Аллах, а зашто го дозволил, јас тоа не би знаела да ти кажам.
Зошто?!
Затоа што Аллах, не ни ја дал таа способност за ние да знаеме зошто е тоа така. Но, не упатува да речам така, преку светите книги, по малку. Чисто колку да си знаеме ние кај сме и што сме и како сме дошле на овој свет и која е целтата.
АЛЛАХ У ЕКБЕР. АЛЛАХ, е единствен и само него треба да го обожуваме, тој е семоќен.
Аллах не дозволува да му се мешаат „обичните смртници“, туку ЛУЃЕТО си го дозволуваат тоа, луѓето се тие што си дозволуваат премногу. Бидејќи се ќафири (неверници), Како и да е, погрешно си ме протолкувал/a, веројатно или така ти се чини само.
И на крај, дали Аллах, дали ГоспоТ или БОГ... Еден е тој Аллах, со различни имиња.
Јас можам да преминам од друга перспектива, во Суада или Албина, па и во Трајанка.
но истата ќе си останам, со истите верувања, со сите мои ставови, карактер и слично.