Abraxas веќе некое време дава нејасни и контрадикторни одговори, а можеби и јас не сум толку еволуирана како човек па не ја разбирам духовноста на правецот нов, не знам ни како да го наречам. Јас разбрав само дека Неможеш да бидеш одбиен, а има правила кои треба да се исполнат , што може и да не се исполнат, и кога не би се исполниле тоа би било одби....хм...појма немам ...зачаран круг од појма немам до појма немам. Се форсира слободната волја , а во поглед на трите начела таму некаде горенаведени , не важи сопствената волја. и така... супер јасно екстра.
П.С. Негде прочитав дека не било добро да се дава милостина на посиромашните, демек се финансирала нивната причина за да бидат такви какви што се.
Така, така... само така.... потврдете го моето а и мислењето од многутте што е целото ова движење...
И така сме паднати во некој глобален хаос на губење на морални вредности, па уште и ќе проповедаат себичности, грубости, индивидуализми, заборавање на емоциите...
Па да , уствари наша мисија е да се самоуништиме за да одново му овозможиме на светов да почне од нула да се опоравува од нашите штети.
П.С. Негде прочитав дека не било добро да се дава милостина на посиромашните, демек се финансирала нивната причина за да бидат такви какви што се.
Така, така... само така.... потврдете го моето а и мислењето од многутте што е целото ова движење...
И така сме паднати во некој глобален хаос на губење на морални вредности, па уште и ќе проповедаат себичности, грубости, индивидуализми, заборавање на емоциите...
Па да , уствари наша мисија е да се самоуништиме за да одново му овозможиме на светов да почне од нула да се опоравува од нашите штети.