1. Еј...супер што го посетуваш Црнобело форумот. Слободно регистрирај се и приклучи ни се во дискусиите!

Штотуку подготвив...

Дискусија во форумот 'Готвење и рецепти' започната од Baronessa, 15 февруари 2012.

  1. Big Berta

    Big Berta Староседелец

    Зачленет на:
    7 февруари 2015
    Мислења:
    106
    Допаѓања:
    207
    SAM_4024.JPG SAM_4020.JPG
     
    На Mnogo Bitno, melpomena, Tantara и уште 2 други им се допаѓа ова.
  2. Big Berta

    Big Berta Староседелец

    Зачленет на:
    7 февруари 2015
    Мислења:
    106
    Допаѓања:
    207
    SAM_4028.JPG
     
    На Mnogo Bitno, melpomena, Tantara и уште 2 други им се допаѓа ова.
  3. violetmoon

    violetmoon Модератор
    Член на администрација

    Зачленет на:
    11 декември 2012
    Мислења:
    2,618
    Допаѓања:
    5,690
  4. MATEJA

    MATEJA Член со 30 казнени поени

    Зачленет на:
    29 мај 2014
    Мислења:
    280
    Допаѓања:
    246
    [​IMG]
     
    На melpomena и Prashina им се допаѓа ова.
  5. $3Я3|\||)&p&†Y

    $3Я3|\||)&p&†Y Староседелец

    Зачленет на:
    12 мај 2012
    Мислења:
    3,683
    Допаѓања:
    3,863
    Свинско со печурки, стек, топчиња од мелено месо, колбаси со праз и помфрит со рендан кашкавал
    [​IMG]
     
    На MoonFairy и melpomena им се допаѓа ова.
  6. EmilijaS

    EmilijaS Истакнат Член

    Зачленет на:
    20 јануари 2016
    Мислења:
    65
    Допаѓања:
    39
    upload_2016-2-3_13-0-26.png
     
    На Mnogo Bitno му/ѝ се допаѓа ова.
  7. misterija

    misterija Член со 30 казнени поени

    Зачленет на:
    27 јануари 2016
    Мислења:
    741
    Допаѓања:
    613
  8. EmilijaS

    EmilijaS Истакнат Член

    Зачленет на:
    20 јануари 2016
    Мислења:
    65
    Допаѓања:
    39
    Колачот е „главното“ ама моментално немам префрлено слика само од него. Во шолјата е само чајот кој навистина добро оди со колачот, онака на суво не оди :)
     
  9. misterija

    misterija Член со 30 казнени поени

    Зачленет на:
    27 јануари 2016
    Мислења:
    741
    Допаѓања:
    613
    пушти рецепт:)
     
  10. EmilijaS

    EmilijaS Истакнат Член

    Зачленет на:
    20 јануари 2016
    Мислења:
    65
    Допаѓања:
    39
    Тука или има посебна тема за тоа? Ќе ставам тука па ако треба ќе сменам мислење после.
    2 шољи брашно (јас ставив бело зошто мислев дека немам интегрално овој пат),
    5 лајци мармалад,
    1 пециво,
    3 пакетчиња канела,
    1 шоља кисела вода или млеко (јас ставив млеко зошто немав кисела вода).
    Се ова се меша и кога добро ќе се измеша се става да се печи на 200 степени, околу 15 минути (се додека на чечкалица не остава ништо). Јас прво сакав да го правам во калапи ама видов дека е многу грубо тестото па го ставив во поголем плех и направив грешка. Подобро би дошло во помал плех зошто вака како шо можиш да видиш е многу ниско. Па откако ќе се извади се премачкува со мармалад и по желба со чоколадо.
    И да, заборајв да напоменам, плехот не го намачкав со ништо, не ми лепеше, сепак ако сакаш можиш да го намачкаш ако мислиш дека треба.
     

Сподели: