Пријател(к)и

cutecat44

Нов член
21 февруари 2012
8
1
3
37
Една вистинска пријателка,се надевам дека нема да ја загубам!:rolleyes
 

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Не верувам во машко-женски пријателства....А машките можат да бидат многу поголеми пријатели и да чуваат тајна и да те разберат отколку жените...Имам 4 вистински пријателки кои многу ми значат и знам дека се со мене секогаш кога ми требаат....Ама ако не правам како што треба ке ме критикуваат до бесвест и ке се подразмислам дали ке го направам тоа
 

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Верувам дека постојат.Јас имам две другарки што буквално ми се како сестри.Знам дека можам да им верувам и они на мене,и се би направиле една за друга.Се знаеме цел живот.А исто така верувам во машки и женски пријателства.Навистина зависи се од индивидуалноста и од караткерот на човекот без разлика дали е машко или женско.:)
 

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,518
1,183
Big Sur
Женско пријателство речиси и да не постои. Најголемиот дел од случаите се само корист и љубомора спакувани во шуплива кутија од лицемерие, замотана со машничка на газолижење, „уметнички“ кажано.
„Срцка“, „Бацуф4иња“, вртење грб „Умри краво скапана“. Немој да ме ј**еш бре.
Имам само една личност која искрено можам да ја наречам другарка во права смисла на зборот. Личност со која од 10 години дружење, ниту еднаш не сум западнала во непријатна ситуација или најмала кавга, личност која ниту еднаш не го пикнала носот кај што не треба. Останатите се површни и попатни, по (нивна) потреба.
Машките многу повеќе знаат да бидат пријатели. Тие речиси воопшто немаат тенденција и желба да шират женски трач муабети. Го заболе него дека ти си ја видела бившата на твојот сегашен со братот на другарот на твојот бивш и истата наводно личела на караконџула зошто ти ја мразиш.
За тајни, ако ти е вистински другар - ќе молчи пошто го вреднува другарството. А и да не е, пак нема да каже никому затоа што нема да го тангира „проблем“ на женско што не го занима.
И да, постојат машко-женски другарства. Единствено нешто то ги нарушува истите е „трендот“ кај раните пубертетлии (како и оние постарите кои функционираат како такви) да „смуваат“ се’ живо со кое барем еднаш во својата една ипол деценија живот си подале рака.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Marick14

hitbyaplane

Нов член
7 април 2012
14
5
3
Za masko-zhenski prijatelstva mislam deka ne postojat t.e mozhe i da postojat ako i dvajcata se zainteresirani za licnosti od niven pol.jas imam 2 onaka najdobri drugarki neznam shto bi pravela bez niv:)
 

Индискo оревче

Истакнат Член
22 април 2012
74
99
318
30
Не ги делам пријателите по полот туку по пријателството :)
Имам една најблиска другарка со која вистина ги немат сите глупости шо ги имате набројано назад во темава од типот на љубомора, оговарање и слично... пошо то се тешки глупости, а обично имаме попаметни работи.
Имам и еден најблизок другар со кого навистина немаме скриени страсти или желби, туку си е баш искрено пријателство. Не е ни грд, ни глуп... ваљда ни јас не сум таква. Значи скриените сексуални желби вистина не се правило за секое машко-женско пријателство.
Си имам и други малце подалечни, ама сепак блиски другари и во глобала со машки се дружам пошо ми е поинтересно и полесно комуницирам со нив. А и тие со мене се осеќет ко со другар, не ко со другарка xD
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: ScoobyDoo and parvati

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
Па, верувам од принцип што имам таква другарка веќе долги години, а нема ни скриени страсти ни ништо.
Е сеа, за поискрени пријатели се машките дефинитивно. Можда не се искажуваме на тој начин на кој што се искажуваат женските, али сигурен сум дека со другар можам најлесно да се разберам. Ни се случило да се истепаме, а после 15 минути да ме вика да играме кошарка. Женските кога ќе се скараат, прво трае со месеци(може и со години), а после сигурно зад грб двете ќе си викаат види каква е, овака онака.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Scars31 and Lady*

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
имам неколку другари...ама баш вистински другари ми се......

верувам во пријателство со машко, ако не му дадиш повод ќе останеш другар......
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Ludaca