Предлози за серии

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Shameless (американската верзија бар таа јас ја гледав)

Ја изгледав првата сезона и можам да дадам од моја страна само пофални зборови.Мислев дека ќе биде само хумор но во него има и добро вметнати вистински ситуации од секојдневниот живот.
Татко пијаница со 5-6 деца за кои повеќе се грижи најстарата ќерка Фиона (многу убаво ми глуми девојката секоја чест) татково вечно се труди со превара да дојде до некоја пара (најчесто со пензија од мртва баба,повреда на работа) :)
Препорачувам во секој случај.
th
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Togetherness

togetherness tv series poster.jpg

Станува збор за еден брачен пар кој има мала ќеркичка и бебенце и се наоѓа во таа фаза од животот и бракот каде што романсата, но не и љубовта, е речиси згасната и постојано бараат начин како да воведат возбуда во животот. Кај нив во истата вечер доаѓаат повремено да живеат сестрата на жената од парот, која е немажена жена во потрага по партнер, и најдобриот другар на мажот од парот, кој цели кон станување успешен и познат глумец. Секој со свој индивидуален проблем наоѓа подршка и утеха во постојаното меѓусебно дружење. Многу интересна серија, иако не сум во таа фаза во животот, сепак делумно можам на моменти да се пронајдам и да ги сфатам главните ликови. Доста ведра серија со дискретни комични моменти.

Трејлер.
 
Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Scream Queens е реално шоу во кое десетина млади и неискусни актерки се обидуваат да добијат улога во хорор филм. Секоја недела се соочуваат со разни предизвици и добиваат нова улога со која треба да се соживеат.
Што друго би можел да кажам (think) Па, убави девојки има, има многу така секси сцени, миничи и слични ствари :zelen Препорачувам и за забава и за плакнење очи.
1.jpg 2.jpg
3.jpeg
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Bloodline

bloodline tv series poster.jpg

Фамилијарна драма засолена со криминал и мистерија. Проблемите настануваат кога најстариот брат во едно поголемо семејство ќе се врати дома. И покрај тоа што неговите 2 браќа, Кевин и Џон, сестра му Мег и родителите не го сакаат помеѓу нив, Дени ќе сака да остане. Која е причината зошто тој е "црната" овца во големото семејство? Што ќе превземат останати за да се "решат" од Дени?

Трејлер.

Broad City

broad city tv series poster.jpg

Секојдневието на 2 откачени девојки од Њујорк. Значи, ги обожавам Аби и Илана! Толку се позитивно ментални што сериозно ме расположуваат кога ги гледам како се глупираат. Серијава има ептен чуден хумор, можда не е за сечиј вкус, но препорачувам да и пружите шанса. Претходно девојкиве снимале клипови за Central Comedy, а сега праат серија.

Почетокот на пилот епизодата.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Tantara and Ghtalpo

Tantara

Староседелец
31 октомври 2013
456
694
1,103
Eye Candy (2015)

Линди е убава, млада и паметна девојка која наговорена од својата цимерка Софија почнува да оди на онлајн состаноци. Набрзо во неа се раѓаат сомнежи дека еден од нејзините онлајн пријатели е сериски убиец. И праќа анонимни пораки, исчезнуваат личности во нејзината околина, а таа како проклето добар хакер не може да открие ништо бидејќи типот очигледно е генијалец.
Серијата за сега има 10 епизоди и правена е според книгата на Р.Л.Стајн.
** Мала препорака: не читајте википедија и слични онлајн ствари ако сакате да уживате во серијата.
@MissChievous мислам дека ќе ти се допадне, има некои сличности со Stalker, ама според мое лично мислење оваа е подобра затоа што актерската екипа е некако попривлечна. Башка тоа, Линди мноооогууу потсеќа на Нина Добрев :zelen
MV5BMTk0MzIwNTM4OV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTIzMDU3MzE@._V1_SX214_AL_.jpg
Се извинувам за оф топик, ќе има втора сезона И да Линди потсеќа на Нина :)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Давор

Tantara

Староседелец
31 октомври 2013
456
694
1,103
Sherlock-3-sherlock-on-bbc-one-32026274-500-667.png

Не видов некој да ја предложил и се чудам зошто?? :)) SHERLOCK !!!
Ако има некој што ја нема гледано ОД СРЦЕ препорачувам, најквалитетно поминато време....Досега 3 сезони по 3 епизоди од по час и нешто (колку еден филм:) ) Задолжително! Нема потреба од рецензија :)
http://www.imdb.com/title/tt1475582/?ref_=nmawd_awd_3
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Daredevil

daredevil tv series poster.jpg

Обожавам серии со суперхерои од стриповите. Иако филмот со Бен Афлек беше ужасен, се решив да и пружам шанса на серијава. И во моментов, покрај The Flash, Arrow и Gotham, Daredevil ми е омилен суперхеројска серија. Ликот е перфектно одбран, добра глума плус изглед. Приказната како што епизодите се насобираат, така станува се подобра. Најдоброто од се, се сцените со тепачки. Пази ја сценавааааа ееееејјјјјјјјјјјјј!!!


Еве ви уште добри сценички:

 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Wayward Pines

Wayward Pines tv series poster.jpg

Тајниот агент Итан Бурк го посетува малиот град Wayward Pines во Ајдахо во потрага по двајца агенти кои исчезнале. Уште од самиот почеток на неговата посета во овој град, тој сфаќа дека можеби никогаш нема повторно да излезе надвор од ова чудно мистериозно место. Серијава е многу добра (сега за сега), малце е тешко да се објасни дејствието, од една страна зошто заплетот сеуште не е отплеткан, а од друга страна зошто не може да се одбегнат спојлери. Во секој случај, ја препорачувам за сите што сакаат мистерии.


Aquarius

Aquarius tv series poster.jpg

Дејствието се одвива во '60-тите години во Америка. Детективот Сем Кодијак со помош на младиот цајкан Брајан, започнуваат undercover мисија во обид да го фатат Чарлс Менсон. И друг пат имам кажано и ќе си кажам пак, многу сакам серии/филмови во кои дејствието се одвива во овие години во Америка. Приказната е океј, ме интересира и сакам да дознаам повеќе за Чарли Менсон, така да, се надевам на повеќе акција во епизодите што следат. Сега за сега, најмногу ми се допаѓа музичето што го има во серијата.

 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Tantara