Погоди ја серијата

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ова го видов на страната на ЦрноБело, па повелете љубители и познавачи на сериите-употребете ја имагинацијата и погодете го името на серијата според сликите.
Темата е чисто за забава, решенијата, т.е вистинските имиња на сериите кои ги замислиле авторите не се познати, па се ова ќе биде плод на вашата креативност и познавање.

1.
test-pogodi-ja-serijata-02.jpg


2.
test-pogodi-ja-serijata-03.jpg


3.
test-pogodi-ja-serijata-04.jpg


4.
test-pogodi-ja-serijata-05.jpg


5.
test-pogodi-ja-serijata-06.jpg


6.
test-pogodi-ja-serijata-07.jpg


7.
test-pogodi-ja-serijata-08.jpg


8.
test-pogodi-ja-serijata-09.jpg


9.
test-pogodi-ja-serijata-10.jpg

Повелете и пишете како тие три предмети ја опишуваат серијата, т.е како сте стигнале до името.
За петката сигурно е Хаус, бар по бастунчето, па и лековите...
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: онјаЛ and MissChievous

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Првото е Lost: преку несреќа со авион завршија на островот, палмата е симбол за плажа и не се сеќавам дали во првата или во втората сезона ги нападна поларна мечка (на тропски остров (wasntme)). Второто е Dexter: најмногу ме асоцира првиот симбол на стакленцата со крв, палмата ја има доста често бидејќи нели дејствието се одвива во Мајами, а ножот искрено јас би го заменила со инекција. Третото и четвртото немам појма кои се, петтото е дефинитивно Dr. House. Шестото е Sex & the City, таксито е симбол на Њујорк, девојките постојано носат штикли и пијат коктели. Седмото е Games of Thrones, круна бидејќи станува збор за царства, јајцата се од диносаурсите и волкот што го чува едниот лик. Осмото е Mad Men, бидејќи дејствието се одвива во 60-тите ликовите носат шешири и постојано пијат виски и пушат Lucky Strike (мислам дека прават и реклами за таа компанија) цигари. Деветтото е Friends, најглавен симбол е каучот од кафичот каде што постојано пијат кафе и мајмунот е на Рос. I did good, I think. :zelen
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
4. Мејби Californication...?
Зошто мислиш дека е таа?

Иначе јас само две ги знам овие другиве поима немам кои се. Првата слика е Lost ја познав по островот и авионот и 7мата Game of Thrones по јајцата од змеј и круната.
 

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
4. Мејби Californication...?
Истото го помислив и јас.

Зошто мислиш дека е таа?

Иначе јас само две ги знам овие другиве поима немам кои се. Првата слика е Lost ја познав по островот и авионот и 7мата Game of Thrones по јајцата од змеј и круната.
Затоа што главниов Духовни е писател и куца на таква машина, има количка некоја врста на кабриолетче и стално се мува со некои цури.