Потражи у Control Panel / Programs and Features програм сс име исто или слично на тој што е заокружено. Ако има, а гарантирано има, бриши. Исто такој провери у Addons - Extensions у подешавања на фајрфокс.
Дечки, ми треба помош. Користам хромиум. Инсталиран ми е последниот адобе флеш плеер. Не ми дава клипови по форумиве, или нна некои сајтови.Пишува дека треба рачно да му мавнам enable во листата со plugin-и. Во листата го нема. Истиот проблем го нема на хром. Хромиум користам заради рачно внесените екстензии за мапирање кои хромот не ги поддржува. Чаре?
Да споделам нешто шо ми помогна... Имате проблем со хром и хром-бејсд браузери (спарк, драгон и остали) не ви отвара страници него се појавува триаголник со извичник со следнава порака - The site security certificate is not trusted Или разни варијации на истата...прилично иритантна ситуација. Полесната варијанта е даблклик на часовникот долу десно и ставање точно време плус синхрохизација со виндоус. Ако тоа не помага, исклучете хром, клик на пропертис на хромот, клик shortcut и во полето target каде што стои локацијата на хромот избришете ако има било каква екстензија после блабла.chrome.exe``, клик на спејсбар за едно слободно место после наводниците и копи-пејстнете го следново... --ignore-certificate-errors Клик на аплај и немате мака, отвара буквално све Може да се деси пак да праи срања, повторете ја постапката кога и да се појави проблем и тоа е тоа...