Готвење

Aaliyah

Староседелец
13 февруари 2012
888
1,090
1,093
Скопје
Во денешно време тс у последно време девојчињава бар ја ко шо глеам или сум идел со некоја или другаркиве бетер машки се..не да незнаат да готват туку и садови не мијат:mad:
Еј како не бе :mstickle
Би готвела по цели денови ама садови не мијам па што сака нека биде
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum and Selma

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
630
93
ретко правам нешто за јадење или мијам садови само затоа шо знам дека мајка ми ќе го направи тоа место мене
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Hexasto

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,389
1,133
Yellow submarine
Со оглед на фактот дека живеам сама, сакам нејќам ќе готвам и оро ќе вртам.
Не работам јас у Министерство, па да јадам готова храна секојдневно и да не готвам пошто неам време и нерви за мирисот на тавче гравче низ мојата куќа :spin

Башка, мерак ми е бе.
Си уживам да се врткам низ кујна, да испробувам специјалитети, горда сум кога ќе научам нешто ново а пресреќна кога ќе го усовршам.
Сакам да ги изненадувам пријателите...а највеќе сакам да јадам од тоа што сум си зготвила разбира се :rofl

Можам да се пофалам дека во кујна се снаоѓам скоро исто толку добро како и во кревет :sram
Ок, муабетов ми е дека скоро се знам да готвам...и навистина уживам во тоа.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Sugar

Истакнат Член
19 февруари 2012
502
1,110
393
Ретко готвам, а и ретко има нешто зготвено дома, само за викенди кога се има послободно време ( за жал ) .
А искрено, познавам повеќе машки што знаат и сакаат да готват отколку женски :D
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Иако сум машко, си готвам. Но не знам многу работи да правам. Најосновните само, супа, макарони/шпагети, пица, салати знам да правам било какви и тоа.
 

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Сакам да готвам, но повеќе благо сакам да готвам,а садови не ми се мијат. :rolleyes:
Најчесто мафини правам.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: parvati and cakar_ulav

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,926
1,133
некаде во длабочините на темнината
обожавам да готвам и тоа додека готвам да рока музиче
најдобра ствар :D

Сакам да готвам, но повеќе благо сакам да готвам,а садови не ми се мијат. :rolleyes:
Најчесто мафини правам.
не е проблем
ке ги замииме со топла вода :D
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: I love you, Selma and end.

I love you

Полноправен Член
12 јануари 2015
29
17
8
25
[FONT=Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif][COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.870588235294118)]Кадаиф[/COLOR][/FONT]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.870588)]Дали и како го правите? [/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.870588)]Еве ја рецептата[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.870588)]Содржината на 1/2 кг. кадаиф изронете ја и поделете ја на два дела. Премачкајте го дното на тавчето со маргарин и нанесете го првиот дел од кадаифот, врз него се става фил од ореви, фстаци, суво грозје по желба. Потоа се нанесува и вториот дел од кадаифот, целиот се прелива со 150 мл. масло.[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.870588)]Се пече на 250 степени околу 10 минути, потоа се намалува рерната на 180 степени и се пече додека не се добие бакарна боја.[/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.870588)]Шербетот се подготвува во 900 мл. вода се раствора 1,1 до 1,3 кг шеќер (не препорачувам многу шеќер околу 900 грама се доволни) на одредена температура по растопувањето на шеќерот се вари 3-5 минути и се додава сок од половина лимон. Се остава 1-2 минути само да здишне и потоа се прелива кадаифот, при што кадаифот да биде ладен додека шербетот топол. Се остава да искисне потоа се сече и сервира. [/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.870588)]Добар апетит. [/COLOR]
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.870588)]Еве ја рецептата па како го правите вие?
Инаку јас сум нова на форумов и се надевам на добро дружење и забава со вас.
Бакнежи :*[/COLOR]