Гатачки, јасновидци и слично

alliiccee

Истакнат Член
28 септември 2014
11
6
103
:) Сега баш читам литература за примитивниот човек и „врачарот“ како што го пишува тоа во Златна гранка на Фрејзер. И до некаде има право. Сето ова е лажна наука во која примитивниот човек - неможејќи да ја раздели вистината од лагата неизмерно верувал. Верувал дури до ситуација што и самиот „врачар“ неизмерно си верувал во своите „практики“ :)
Ама тоа е бе луѓе муабет за пред наша ера и до 17ти 18ти век... сега срамота е да се мислите дали има ефект ваквото глупирање или не.
Секако дека не верувам иако многупати сум посетил :) Не заради друга работа туку затоа што тоа ја смируваше мајка ми :)
Последниот пат ми беше после една голема сообраќајка бев многу исплашен, не можев да зборнам како што треба, беше ден после сообраќајката и навистина се тресев. И мајка ми си викнала некоја жена што истерува стравови, прекрасно! :)
Седнав јас на „прагот“ од мојата соба, затоа што тука биле сите духови на куќата, почна да фрла вилјушка и лајци над мене, како некој жонглер, се тресев да не ѝ падне вилјушката оти заминав во историјата :) И после 10 минути мене стравот ми беше „истеран“ :)
Бев полесен за 500 денари, затоа што „цената била слободна ама затоа што многу негативна енергија морала да прими од мене, луѓето биле свесни за тоа ѝ давале 500“ а стравот е во мене и ден денес :)

значи јас во овие работи верувам и тоа многу и ке ви кажам дека моја баба се занимаваше со вакви чуда значи " мајката на дедоми т.е сопруг на бабами неможела да има деца (раѓала мртви деца) па така да со прадедоми се откажале од намерата да имаат деца арно ама на пребабами и дошле на сон три жени облечени во црно и им кажале дека ке има машко дете ама дека ке треба да им прави добрина на лугето....(прабабами станала бајачка) но му кажале дека пред неговата смрт за и неговите деца , внуци да имаат род ке треба тоа шо го знај да им го каже на три жени од фамилијата исклучиво блиски... па така та им кажала на бабами и на други две внуки........и искрено кај бабами идеја премногу лугје на никој не му наплаќаше но стварно со тие лајците му имаше поможено на многу и луге кои до ден денес им идат на посета од благодарност "......... еве и друга случка мене шо ми се има десено (можеби имав 17 год. и нормално деца ко деца све не интересира...имав една постара другарка имала слушнато за некој си гледач и решивме да одиме значи чоекот си работи со икони им изгледа на другаркава и излегват од собата и не праша дали сакаме и нас да ни гледа и јас радознала се пикнав во то собичето......чоекот не ме праша ни како се викам а на ливче ми го напиша името и ми ја нацрта кукјата буквално цело кукјно место кај има дрва цвекинја ограда чешма....почна чоекот да ми кажва бла бла и едно време ми вика стани оди во св.петка запали свеќа измиј се со водичка и дирек дома до вечер мн солзи ке имате дома во голема жал ке бидите и ми рече дека неможел појке да ми кажва .....си станав јас другаркава под рака си одиме ни св петка ојдовме ни ниге ......па до вечета како шо ми кажа човекот во кукјата имавме мн сози и бевме во жал вујкоми почина млад и тоа почина во дворот на црквата св петка ...
 
Последна промена од модератор:

mad rabbit

Нов член
28 октомври 2014
1
0
1
43
Jas imam odeno kaj edna zena koja sto mozam da kazam deka navistina mi ima pomognato ama i znam deka takviot nacin na resavanje na problemite ne e vo red. Inaku naogavme vo dvorot mrtvi zivotinki, vleznata vrata ni bese prskana so krv i slicno. I ni kaza se sto e praveno i koj pravel i iako ne sum veruval deka moze da pogodi i da razresi takvo nesto me uveri vo sprotivnoto. No pak ke kazam ne e ispravno. Ne postojat beli i crni magovi. Pocnav da baram dali odenjeto kaj ovie luge e ispravno ili ne. Ispadna deka ne e. Vo prilog ke vi go pratam linkot od edna kniga, koj ima somnez neka ja procita i ke vidi deka tie luge iako pomagaat i ne zemaat pari tuku kolku ke im ostavis se prinudeni toa da go pravat.http://www.svetosavlje.org/bibliote...trogradski/LjudiIDemoniRodionPetrogradski.htm
 

martina4

Староседелец
12 март 2015
2
0
1,001
38
dali nekoj bil kaj Dusko ili Dule kako i da go vikaat od Veles?moze da mi pisete vo licna porka ve molam itno e mnogu.thanks
 

martina4

Староседелец
12 март 2015
2
0
1,001
38
lele nikoj li nema na temava da odgovori?

kazete nekoj sto pomaga.
 
Последна промена од модератор:

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
@martina4 видов дека очајнички бараш помош и на друг форум,незнам што проблем имаш но ај да се обидам да ти кажам ...Некој што помага си само ТИ,твојот бистар ум и да собереш храброст да се бориш против твоите маки,да не им потклекнуваш и да не се предаваш.Што се однесува за Дуле,познавам многу луѓе кои биле кај него но се вратиле разочарани,ниту го разбрале ниту им помогнал.Батали ги таквите гледачи,тоа е само една багра на психошлакнати издроди.Имај храброст да живееш со проблеми а не да кукаш и плачеш.поздрав.
 

cece17

Староседелец
21 февруари 2012
273
204
1,043
Мене денес рандом на ленинова насред улица ми дојде плава жена искончана накај 45 до 50 год и ми вика ти си благословено девојче застанав да видам што сака и почна да ми кажува некои работи лично за мене и за моите што мислм дека погоди нешто ми кажа и за иднината ама што знам ...знам дека обично луѓе бараат контакти од гатачи што гледаат на кафе на карти на нз што таму оваа вака рандом само ми остави впечаток и ми побара да ја частам кафе ама ....НЕ :)
 

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Девојки извинете ме што се мешам ,мислам дека баба рада имаше билка една, мислам дека може да прашате ако не ви е проблем ! :) ;)