Бугарски пасош - да или не?

  • Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

    Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

    Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

    Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
969
1,133
За да мразиш народ треба религија и политика.
Ние и тоа и тоа со сите соседни земји си се имаме замерено.
Јас не сум исполитизирана, на пасошот гледам како можност да се замине од оваа мизерија и на сите што го имаат им посакувам за убаво да им се најде и добро да видат во другите земји.
За тие што сепак ќе решат да се вратат ќе им сд најде за трошење пари.
Патриот е најтешко да си. Ем ќе си тешка будала, ем во Македонија. Како мува бе... јаде г***а цел живот и вика добро е, супер е. Така и патриотите ( тие ептен навлезени што се). :zelen(star)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: escape

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Патриот е најтешко да си. Ем ќе си тешка будала, ем во Македонија. Како мува бе... јаде г***а цел живот и вика добро е, супер е. Така и патриотите ( тие ептен навлезени што се). :zelen(star)
Огромен лајк за ова :zelen
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Ѕвездичка

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,518
1,183
Big Sur
Порано бев многу против, еј, мислиш крај на свет е колку не ги сакав овие со бугарски пасоши. И тоа не е дека сум некаков националист, па да ги сметам за предавници, туку ми беше само чудно зошто пасош од земја што е исто крш ко и ние. :D Не ги знаев бенефициите на тој пасош.
Како пораснав и сфатив колку народ нема за леб (па и за ќеф да е), ма каков сакаат нека земаат ако се снајдат.
Патриотизам во 21ви век и при толку мешање е пресмешна работа, посебно па кога сопствената држава не ти дава ништо за гордеење, а уште помалку полн стомак, добар кров над глава и мирен сон.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and JaMi

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
So pari site se patrioti i se udiraat vo gradi,dzabe e se sto ke se kaze,koga ima narodot pari ke si ja saka i drzavata deka istata mu ovozmozila ubav zivot,a vaka sto da saka,sam sebe ne se saka za zal...

Pozdrav do site :)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Electra and Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Јас порано, во склад со мојата номадска природа и неможноста да фатам корен никаде (освен еден период со една неверојатна женска личност :sreken) отидов чекор понатаму и извадив БГ пасош бифор ит воз кул :D Flag of convenience.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Electra