Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови. Треба да го надградите вашиот или да користите алтернативен прелистувач.
Како вие ја подготвувате пицата?? Јас пробувам на различни начини да го подготвам тестото, но никако неможам да ја погодам... Вие како ја правите?? Каков е вашиот рецепт за тестото?? Сум слушнал дека треба да отстои 24 часа..
Пица со пченка не е талијанска, не е ниту пица, тоа е нешто локално, манџа на тесто, прави талијани би биле шокирани и увреџени од една таква бласфемија.
Testo za pica: 450 gr brashno, 1svez kvasec, 7 lazici zejtin, sol.Se stasuva kvasecot nastrana , potoa se mesa so brashnoto ,Sol I topla voda ,da bide leplivo.Se prefrla vo tavce podmachkano so margariñ.So vlazni race se raspleskuva vo tavce.Se redi so mastraf za pica.Se pece vednas na 200 .