Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
969
1,133
Со нетрпение го чекам викендот, за да си уживаме заедно.
Кафето ми е совршено со тебе, а најинтересен ми си кога ќе ја бакнеш трагата од карминот што го оставам на чашата за макијато.
Знаеш дека не ми е баш пријатно пред толку луѓе да си разменуваме плунка, па исто како да си ме бакнал, само овој пат те молам не ми ја лигави чашата душо.
Ама и за тоа имаш решение... ајде ќе ја свртам од другата страна хахахха (inlove):zelen(star).
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: misti.diva orhideja

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Се распослал копнежот во птиците разлетани на небото, така е се сино измешано со златно и тука нема ништо љубовно, ниту пак јас сум романтичен,
само градиве се полнат со поинаков воздух.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Iris*

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
31
Би те гушнал толку силно, што нашите ребра би направиле совршена урна за мојата пепел.
 

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Знаеш дека сум секогаш романтичен кога сте ти и дождот во прашање, само помислив дека некоја молња може случајно да залута, љубов моја.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Iris*

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
Не дозволувај мислите на мене да ти го пореметат секојдневието,чувај ме во најмалото делче од твоето срце и љуби ме само толку,колку да знам дека живеам.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Achernar

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,366
3,059
1,133
Koga go jadam jabolkoto go grizam da sokovite mi gi navlaznat usnite, da go pocuvstvuvam vkusot vo silata na zagrizot i poprskanite kapki na ocilata.
Koga ljubam , ljubam do daska, so celo srce, pa makar i da znam deka utre ke bide smackano na iljada parcinja so oci poteceni od placenje.Ljubam so celata dusha, so siot um ostaven na stend by, kako robinka se navednuvam na gospodarot narecwn ljubov. Nikogash polovicno, nikogash na kapki kako vo infuzija,nikogas so zadni nameri zasto toa e ljubov ili ljubis ili ne ljubis.Treto ne postoi.
Koga zboruvam zboruvam glasno kako da sum na vrvot na planinata so pogled direkten vo ochi, zahto ocite i zborovite nemaat granici .
Koga ziveam, ziveam bez strav i bez tugji mislenja , na svoj nacin, zasto stravot samo granici postavuva i ti ja zema silata.I ne se plasham od nisto, ni od pravdata nitu od nepravednosta.
Ne se plasam od covekot , ne se plasam od tugjite predrasudi, i nekam da me jadat tugji grevovi. A grev e toj shto misli deka covek na coveka mu e gospodar, deka e posladok tugiot leb, deka moze drugite zivoti da gi stavi vo dgep i mirno da spie. E nema.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Achernar

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,366
3,059
1,133
Denov pepel mi se stori. Koga vistinata mi ja vturna vlice jas onemev.
Iako nekade vo nekoja vijuga vo mozokot taa vistina spiese. Nekako realnosta me osvesti. Sfativ deka jas voopsto ne sum spremna, jas sum zavisna od tebe. Godinishta pominaa a ti ne pomina niz mene. Gi zatvoram ochite i se mi se vraka pred mene, site solzi, site nasmevki site zborovi.
Koj gjavol razbudi, koja vistina?
Nemokna sum. Vselenata te daruva so migovi, a potoa ti gi odzema za da naucis nesto. Do koja lekcija jas stignav neznam. Znam samo mi treba samotija da si gi sredam mislive.Mi treba da se isplacam, da rikam ko magarica, da se osvestam kaj sum, koja sum i shto sum. Ete taka doagja toa vo zivot , vo srednovecnosta.
Jbg
 

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Како е можно да бидеш толку слепа,да бидеш ладна,изгубена во ситуација кога треба да си присутна и да ги игнорираш таквите моменти кој се значајни за тебе и напредокот на тоа кое ти самата кажа дека ти значи,не ја разбирам таа незаинтересираност,таа изгубеност во просторот,знам дека тоа што не те интересира не му обрнуваш внимание само не знаев дека и ова спаѓа во нив..
Никаква посветеност како понатака во животот ќе ги доживуваш таквите моменти кој будат емотивно поврзување со некоја личност која би ти значела во животот,еве тргни ме мене на страна,ќе биде друг истата ли ќе бидеш ?
Кажи ми,имаш некој проблем што те мачи,дома,на работа или незнам што,кажи ми дали е тоа ген карактер или па си ваква затоа што јас сум причина за тоа,кажи ми нема да бидам,не го чувај тоа во себе кажи ми и ќе ти олеснам да се ослободиш од тоа,како би го поднела тоа ти мислам дека исто,немој да си изгубена кажи и да помогнам,утре е Петок и можеш да одмориш викендов од се па еве во пакет и од мене.