Youtubers

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Не сум нешто по комичниве канали, ги пратам чат пат Screen Junkies со нивните Honest Trailers кои у последно време малку забушаваат. Порано го пратев Danny од Serbian Lessons, ми беше ретардирано смешен, сеа.... онака. Ги пратам и овие Purina Friskies commercials, пошо.... Мачки. Карактеристично.
Што се тиче хоби има две главни ствари кои ги пратам вака горе доле.
1. Фотографија
Го пратам Christopher Frost за сериозен и краток опис на „хардвер“ во фото опремата. Типот е краток, јасен, без премногу заобиколувања, баш онака школски пример. Ако сакам да си додадам некаков хумор во сето ова, пуштам некои видеа со DigitalRev TV со едни двајца азијати (Харолд и Кумар ги викам). Смешни се со нагласок на оној geeky опис на објективи и тела. За постпродукција го читам и гледам Serge Ramelli. Видеата му се темелити, бара трпение, но од него се учи навистина многу. Adorama, B&H, ги гледам напоредно ако ме интересира уште некоја информација за техники на сликање и додатен дел за фотоапарат (филтер, трипод, макро прстен)
2. Гејминг.
Civilization. Од своја 9та година ја играм играва. Затоа и некаде уште од 2009та кога почна масовно да се користи јутјубот за Let`s Play каналите почнав да ја пратам Civ 4ката, да упоредам стратегии, идеи, заебанции... Тука на листа ми се Quill 18, Marbozir и Solar gamer и во последно време Pravus gaming. Им ги гледам видеата, некогаш кога и заедно во соработка стримаат, паѓаат доста Inside jokes или Civ-references, ете сега почнаа да стримаат и за најновата што ќе излезе за 2 недели мање више.
Tomb Raider. Во придукција само и само на Badassgamez. Пошто ги имам играно повеќето серијали и играва е една од првите што ги имам ставено откако прејдов од DOS на Win98 оперативен систем, го пуштам чат пат човеков да се присетам на старите (а во последно време и на новите) времиња. Човеков нема што не знае за играта.