Толкување на сонови

khz777

Староседелец
20 септември 2014
105
69
1,028
30
Argentina, Buenos Aires
Веќе 2 дена сонувам како пушам цигари .Јас не сум пушач инаку .Сум ги имал овие сонови и пред тоа како палам цигари на сон.Од време на време сонувам сон кој се повторува.
 

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,068
1,133
Веќе 2 дена сонувам како пушам цигари .Јас не сум пушач инаку .Сум ги имал овие сонови и пред тоа како палам цигари на сон.Од време на време сонувам сон кој се повторува.
Неискористена сексуална енергија, незадоволство во сексуалниот живот, импотенција...
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: khz777

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Сонував како газдарицата само на мене и уште 2 колешки ни испраќа маил каде секакви глупости ни има напишано, и меѓу другите работи и дека во сабота треба да работиме бидејки не сме ги завршиле обврските (а баш напротив, се беше завршено, посебно за моите одговорности).
Потоа се сеќавам како сонував дека се карам со некоја колешка на работа во врска со маилот и како она ми удира шамар (знам дека ми е колешка од работа но не личи на никој од колегите, позната ми е девојката но не можам да се сетам од каде - но во сонот е представена како моја колешка).
После шамарот почнувам да плачам и одам во канцеларијата на газдарицата каде се бунам која е таа да ми удира на мене шамар и дека тоа е вршење на мобинг... (само на ова се сеќавам) :)
 

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Што значи да сонуваш како сестрата на еден од бившите го сретнува дечкото со кој треба да се мажи наредниот ден со 2 девојки во неговата кола пред нејзината како ја изневерува и почнува да плаче и под ниеден разлог не сака да се венча. Јас сум ја сретнала и ми кажала што е проблемот иако векје не сме блиски како порано. После неколку часа сум цувствувала грижа на совест и сум и се јавила да ја прашам како е и да ја повикам кај мене на гости. Одкако дошла сум му се јавила на бившиот да му кажам дека е кај мене иако сме биле скарани и сум му кажала дека ке се обидам да ја разубедам да му проти и да се омажи. Потоа се сеќавам како сум ја излажала да се дотера како божем ке излегуваме некаде и облекла бело фустанче заради мое инсистирање. (Само на ова се сеќавам, но во реалноста оваа девојка е мажена за истиот тој дечко уште пред 2 години, додека бев во врска со брат и).
Фала на одговорот.
 

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Што значи другарка ти да те сонува како си многу весела, насмеана, радосна и како си и кажала: "Конечно најдов некој" (за дечко станува збор, бидејки во последно време сите понуди ги одбивам) ;)
 

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Мајка ми толку ме тепаше во сонот ... Со глава од ограда ме маваше.. Плачев а не крварев..
Ми ја најде кутијата со цигари и женава во сонов ме тепаше ко душман..
Пошто тоа ме разбуди цела исплашена неделата од сабајле и мислам дека овие два дена ко изгубена сум само од сонот што не можам да го заборам...
 

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Дали соновиве имаат некое значење:

1. Го сонував еден бивши дечко со кој одамна бев во врска со една девојка која му е колешка, како таа е трудна од него (5-6 месец може и повеќе) и како он клекнува, ги става двете раце на нејзиниот стомак и и го бакнува стомакот, а јас во тој момент сум се свртела накај другарка ми и сум и рекла: "не, не е можно..зар вакво нешто ми направи.."

2. Сонував како со пријателка сум на фризер за она да се шиша и одкако ја ишишаа неа, јас ја одврзувам мојава коса и се гледам како јас да сум шишана по грешка наместо она и почнувам да плачам и да се нервирам бидејки толку многу ми ја скратиле косата а јас сум сакала да ја чувам долга и почнувам да го фрлам телефонот мој, да ја лупам главата од ѕид..бидејки многу сум била разочарана и вознемирена.
Така улиптана се качувам во кола со моите и уште некој друг имало и случајно здогледувам како копаат некој многу голем канал и од страните имало многу луѓе што гледаат, меѓу кои истиот тој бивши што го синував пред некој ден (од предходниот сон), и им викам на моите да застанат. Излегувам од колата и се симнувам по каналот (но не бев сама, по мене дојде или мајка ми или познаничката), се симнувам надоле со цел за да ме забележи бившиот и одеднаш сфаќам дека тоа е канал каде што ќе ја пренасочат реката и почнувам со трчање да се враќам за да се искачам од каналот бидејќи водата почнала да надоаѓа и на ивиците од каналот еден од работниците со калливи раце ми помогнал да излезам...

Само на овој дел од сонот се сеќавам...
Фала, поздрав.. ;)
 

gabi96

Полноправен Член
4 септември 2015
36
28
18
28
сонував како јас и мојот партнер сме во породилиште,имаше многу бебиња но не убави и болни,одеднаш јас седнав на еден кревет и несакајќи наседнав едно од бебињата...потоа сонував како бебе лета со балон насмеано и многу убаво...и сонував како имам дете големко,иначе јас немам деца...знае некој да протолкува?!
барем нешто:*:*
 

WolfGirl

Староседелец
21 јуни 2016
214
136
1,053
Epa vaka , sonot go sonuvam vekje tri pati . Sekogas e kompletno ist nema nikakvi izmeni . Ako znae nekoj da protolkuva ke ve molam da mi pomognete .
Sonuvam edna mala vrata , ne drvena , metalna e i so resetki , nad vratata ima kambana , ne mnogu golema , stara malku iskrsena od ednata strana . Nad kambanata , svadben venec ( od ovie sto se stavaat nad vratata kaj mladozenecot ) vo dalecinata , edno malo crkvice . Jas stojam pred dvornata vrata i gledam kon crkviceto . Odednas slusam dlabok maski glas koj mi veli : " TI KE BIDES KALUGJERKA " , potoa glasot isceznuva a jas se vrtam naokolu , sakam da doznaamkoj se majtapi so mene . V blizina na crkviceto vidov kalugjerka koja gometese dvorot , megjutoa bese premnogu daleku za da zboruvame .
Sekogas koga se sekjavam na ovoj son , mi se ezikozata .. Nekoj da ne znae nesto ?