Париз

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Мислам дека не е дозволено да се внесува храна. Знаеш, постојат секакви лудаци, а насекаде вредни дела.
Иначе, кога би имала и јас толку време, би седела.
Ех ништо тогаш, јадење пред одење и готово. Само што јас не сакам гужви, а таму претпоставувам секогаш е полно така да не би издржал многу. Ако нема толку народ тогаш би седел од почеток до крај. :)
 

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Многу импресивно го опишуваш Париз. Не знам зошто јас во моите три дена не го доживеав толку магично. А очекував. Вистина. Зошто карактерот ми е таков требаше да ми се случи разлевање поради аурата на Париз. А единствено се одушевив и израдував на Лувр. Тоа прекрасно здание би сакала да го посетам барем уште неколку пати.
Ајфеловата кула единствено ми се допадна кога ја гледав од Трокадеро. Кога и се приближив за мене беше само железна кула без магија.
Инаку шетајќи се низ градот се чувстував убаво. Модерен е, а се чувствував како да сум се вратила неколку века назад во минатото. Убаво чувство. Би сакала да живеам таму одредено време, не поради ајфеолва кула или нотердам или лувр (иако рековме се убави) туку заради духот и волшебството кое цирклулира во воздухот наоколу.
Го посетив и дворецот Версај - вистина ми се допадна. Преубав е.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Electra and MissChievous

Ballet is my life

Истакнат Член
9 јуни 2018
298
105
353
Огромен прекрасен град.Има многу убави места кои требатреба,вреди да се посетат. Бев само 5 дена. За 5 дена, неможе да се види се, но колку толку. Следен пат останатото