Сакам да кажам/Сакам да прашам

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Oнака си листам 9gag, и гледам дека се крена фама за феминизмот, кошулата на Мет Тејлор и за Ким Кардашијан.

Јас еве како жена никако не сум навредена од неговата кошула, ниту мислам дека е сексистичка, ниту пак дека ги навредува жените. Прочитав во изјавата како некоја госпожа не ја интересирало дека човекот направил неверојатен подем во науката, тој бил шовинист кој ги деградирал жените.
Што ме носи до заклучокот дека феминизмот иако почнал можеби со некоја добра намера, сега е претворен во една организација каде што може да пишува се што е сакато и ненормално носејќи на себе потпис "феминизам". Се дури имаат вакви тешко идиотски забелешки и се дури бранат се што е женско (не се побунија воопшто за голиот газ на Ким Кардашијан), изгледаат како патетични тинејџерки кои за прв пат искусуваат скршено срце и ги мразат сите мажи.
И јас го мразам шовинизмот и деградирањето на жените, ама никогаш нема да коментирам за некој толку голем човек, врз основа на тоа како е облечен. Впроочем, јас мислам дека феминистките со ова сами си пукаа во колено, бидејќи ја деградираа и уназадија идејата за која што се бореа. Само некоја што има мозок колку ембрион на мајмун може ова да го поддржи. Феминизмот требаше да биде идеологија на еднаквост, а не на моден избор.
Да ти е срам од вакви што си женско. Да ти е срам дека делиш морфологија на тело со некои кои и се восхитуваат на Кардашијаница и на нејзиниот задник. Да ти е срам...
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Имав еден период во животот кога претерано се замарав што мислат луѓето. Кога ќе влезев во просторија полна со луѓе се прашував дали им се допаѓам... сега гледам наоколу и си прашувам дали тие мене ми се допаѓаат.
 

Точка

Истакнат Член
20 декември 2013
41
69
318
Зошто се бе вакви луѓето... Наместо да го тргнат од умот она најболното за нив, да го подзаборават, да не мислат веќе на тоа, да им стане полесно - тие постојано на тоа мислат, во секој можен миг за тоа почнуваат да зборуваат! Епа не може! Не може да се присеќаш постојано на она што те убива, на она што те боли најмногу од се, на она што ти ја крши душата - и да очекуваш да ти стане полесно! Не може, самите избираат така, како да не сакаат да продолжат да живеат, како да сакаат да се уништат самите себе. Глупост е да чекаш времето да излечи се, ако ти воопшто не се трудиш. Ниту пак другите можат да помогнат да ти се намали болката, ако ти самиот не си помогнеш.
Долго време помина. Ги потрошив сите совети, сите утехи. И мене ми е тешко вака. Тешко ми е многу кога постојано слушам едни исти работи, осеќам грижа на совест што веќе немам што да кажам, што молчам, што никако не можам да помогнам, иако знам дека не е до мене...
Аман бе луѓе, аман. Зошто сте толку себични? Ко само вие на светот да имате проблеми, ко само вам да ви е тешко... Не гледате дека само ја влошувате ситуацијата?
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,518
1,183
Big Sur
Си идам од кај другарка со такси и се погоди таксистот да ја познае и да ѝ ја знае фамилијата, па ми расправаше од кај ги знае, по што веднаш иде муабет:
- А, вие студирате, работите...?
- Студираме.
- Аха, и како ви оди?
- Па, мора некако да ни оди.
После 2-3 минути: А, Вие на гости малку во овој крај, м?
- .......
(facepalm)(facepalm)(facepalm)
Дегену белосветски, зар сама себе си се исперсира?! :frantic
Туго, несреќо...каква смеа и срам ме фати истовремено. Од кај сум навикнала јас мене некој со „Вие“ да ми се обраќа. (worried)
Се осетив ко Иван Исцелител кога одеше да донира маици за тениски клуб...
- Добар ден...
- Вие сте...?
- Ние сме Иван. (handshake)
Којзнае која серка фаца сум била позади. (facepalm)
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Сакам да кажам дека сум многу многу МНОГУ МНОГУ глупа..... :mad
Како можев? :banghead:banghead:banghead:banghead:banghead:banghead:banghead:banghead:banghead:banghead:banghead:banghead:banghead:banghead
И ова сакам да го кажам т.е прашам. Зашто луѓето си мислат дека можат да те лажат, ЗАШТО? Или просто зашто морам се да дознавам прекасно, ќе се изедам од нерзова :mad:mad:mad:mad:mad:banghead:banghead:banghead:banghead:banghead:banghead
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Интересно последно време како кулминираат брачните расправии меѓу рајата, со користење на автоматски пушки и пиштоли, со градски и селски масакри, со ликвидации на сопруги и нивни родители и со евентуален суицид на сторителот.
Порано мислев дека 99 од 100 врски или бракови се тотален фејл, сега гледам дека сум бил со заблуда, можеби се работи за 999/1000...
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Selene and MoonFairy

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Некој да не знае некое место во Велес кај што прават солидни пастрмајлии?
Под солидни мислам pièce de résistance.