Духови

Дали верувате во духови?

  • Верувам/Имам видено

    Гласови: 47 61.0%
  • Не верувам

    Гласови: 28 36.4%
  • Не сум сигурен/на/Ќе објаснам подолу

    Гласови: 2 2.6%

  • Вкупно гласале
    77

Samara

Истакнат Член
25 март 2014
11
2
103
30
има едно место во битола. на долниот спрат има кафич, на горниот вц. и имало многу сопственици што го реновирале вц. од ново најново. но секое утро сопствениците ги наоѓале плочките, огледалата искршени и крв насекаде. дури еден од америка бил дојден тука во битола. го купил кафичот го реновирал вц. ама ко видел што се случува го продал и побегнал пак америка. горниот спрат го затвориле и не го користат. а на горниот спрат се оди само низ кафичот.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: I love you and Kisserboy

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
има едно место во битола. на долниот спрат има кафич, на горниот вц. и имало многу сопственици што го реновирале вц. од ново најново. но секое утро сопствениците ги наоѓале плочките, огледалата искршени и крв насекаде. дури еден од америка бил дојден тука во битола. го купил кафичот го реновирал вц. ама ко видел што се случува го продал и побегнал пак америка. горниот спрат го затвориле и не го користат. а на горниот спрат се оди само низ кафичот.
Bloody Mary можеби? :ladno
 

ilovemumm

Нов член
9 мај 2014
2
0
1
33
jas veruvam vo duhovi
 
Последна промена од модератор:

mistergirl100

Нов член
14 јуни 2014
10
6
3
28
До сега не е докажано дека постојат но можно е да се илузии од страв или пак од некој и нешто што посакуваш.Повеќе треба да ти биде страв од живиот отколку од мртвиот.Но има и некои чудни случки на кои некои ретко обраќаат внимание :)
 

I love you

Полноправен Член
12 јануари 2015
29
17
8
25
Леле целата се наежив..... Мене искрено кажано страв ми е :eek:eek
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Порано имав блиска средба со духови, множина да, дека повеќе беа.
Јас секое лето одам на село кај баба ми, и така тогаш како и секое лето се спремаме и одиме, стигнавме вечер и дека беше касно за шетање си легнавме порано, а и сабајлето требаше да ги молзиме кравите и затоа.
И следниот ден останавме до многу касно надвор и веќе 3 саат по полноќ не фати и си викаме ај пешки ќе одиме по скратен пат низ една шума мала и одма ќе стигнеме, и си одиме низ шумата се смееме, и наеднаш пред нас коњ, убав голем коњ. На патот стои и не можеме да поминеме, и ништо викаме враќај се, само што се свртевме слушаме ѕвонче од крава (нели имаат на вратот кравите врзано) и се вртиме гледаме на местото од коњот крава има, тогаш мислам дека трчав толку брзо што до Скопје ќе стигнев за 10 минути.
Доаѓам дома и ништо не им кажав. Следниот ден исто вечер ама овој пат беше околу 10-11 и се враќавме по нормален пат. Ама таму па, треба да се поминат селските гробишта и да се стигне до куќата. И одиме малку побрзо ние, дека страв нели и гледаме од страна човек си седи на една од клупите, сите мислевме дека е дух ама никој не кажуваше туку само брзавме. Кога го поминавме и се свртевме, човекот го немаше и тука пак трчање како никогаш до сега. Дома кога им кажав не ми веруваа, ми викаа ми се причинувало, луд ме правеа.
Толку ми е искуството со духовите. За повеќе следен пат ако одам пак на село, не сум бил 2 години.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: bonboonka

bonboonka

Полноправен Член
21 февруари 2015
38
12
8
Neznam sto da mislam za duhovi dali postojat i jas cesto se prasuvam i veruvam i neveruvam.
Imam sedeno noke na grobista bas za zadusnica letna neli onaa sto se sedi veruvajki deka ke te dojde duhot na toj sto mu sedite na grobot neli i imase i drugi luge tamu i nisto ne se sluci.
A vo son porano cesto mi se slucuvase kako nesto da me kako da ojasnam kako da legnuva vrz mene nesto cuvstvuvav tezina gusenje celo telo mi se paralizira e sea e cdno sto takvata sostojba te osvestuva probuden si svesen si i kade se naogas i sto ti se slucuva i se obiduvas da mrdnes ili vikas pomos no samo se napnuvas glas nema a i vilicite ukoceni. Ova obicno go primetiv koga spiev sama vo temnica.Posle nekolku vakvi slucki spiev vo soba so tatkomi i ednas taka mi se sluci i davam se od sebe da viknam po tatko mi za pomos ama nemozam i samo ja slusam vratata od sobata se otvara i kako sustestvovo da izbega od mene i mi se opusti telovo i go gledam tatkomi vleguva vo soba i cela takva isplasena mu vikam kaj bese vika do vece i si vikam kako da me izdemnalo sustestvoto koga ke ostanam sama tolku sum bila dve minutu sama i togas vleze tatko mi cudno kako iscezna neznam sto bese ama bese zlo. Mnogu sum gi analizirala ovie situacii i sum slusnala od postari deka vakvite zli senki se hranat so stravot na covekot. Koga prestanav da se plasam, vsusnost kako da se naviknav da se boram so neznam ni kako da go narecam, kako da bese se poslabo i poslabo sustestvoto i sega retko mnogu retko mi se slucuva taka. I neznam sto da mislam za ova ama strasno i opasno e ti go rasipuva sonot nekogas ke se razbudev so site sili i ako zadremev pak pak me napagase ke se razbudev pa pak ke me napadne imalo noki koga ocite sum gi drzela so race da ne mi se zatvora. Ima i mnogu drugi slucki sto mi se desavale ama pak nekako se dvoumam dali postojat ili ne.

eve jas ke vi ispratam edna slika koja sto jas licno ja slikav...Отвори ја прикачената датотека 12835


Primetuvate nesto? cudno??
Ja gledam ja gledam slikava i primetiv se isplasiv
 
Последна промена од модератор: